Earphones

Sony WF-1000XM4 Black review

[anchor=Boven][/anchor]

[list]
[*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump]
[*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump]
[*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump]
[*] [jump=Software]Software[/jump]
[*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump]
[*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump]
[/list]

[anchor=Inleiding][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sony/Inleiding.jpg[/img][/anchor]

Voordat ik deze review begin wil ik de Reviewclub bedanken voor het opsturen van deze oortjes. Na het opgeven om een kans te krijgen deze oortjes te testen ben ik uiteindelijk geselecteerd om hiermee aan de slag te gaan.

Sony is een fabrikant die al een tijd mee gaat. Het bedrijf is gestart in Mei 1946 onder de naam Tokyo Tsushin Kogyo. Het zou echter tot 1958 duren voordat de naam Sony in het leven geroepen wordt. Ze zijn actief (geweest) op verschillende productgroepen. Het merk zette de Sony Walkman op de markt maar ook de Minidisc speler is een uitvinding van dit bedrijf. Helaas nooit zo groot geworden als de CD maar het product was wel geliefd. Maar denk ook eens aan televisies, telefoons of audio apparatuur. En ook de Playstation die bij de televisie staat is van Sony. Andere voorbeelden: laptops, Sony Music en zelfs een filmstudio. Het bedrijf lijkt overal wel wat te hebben.

Audio zijn ze al een tijd in actief. Was het in 1946 een tape recorder en later een draagbare muziekspeler (Walkman, Discman en Minidisc), tegenwoordig doe je niets meer met deze apparaten. Maar audio is van alle jaren en wil je eigenlijk altijd wel luisteren. Daarom is het handig om een hoofdtelefoon te hebben zodat je ook echt iets kunt horen. Sony heeft ook deze in het assortiment. Het paradepaardje is toch wel de Sony WH-1000XM3 die tot de top behoort. Overigens is deze opgevolgd door de XM4. Maar soms wil je geen headset maar gewoon oortjes. Ook deze zijn te krijgen. En net zoals de WH serie is ook deze aanbeland bij de 4e versie met als complete titel: Sony WF-1000XM4.

De oortjes zijn te krijgen voor de prijs van €279,-. Maar wat krijg je voor deze prijs? Je gaat het zien in deze review!

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Specificaties][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sony/Specificaties.jpg[/img][/anchor]

Voordat we gaan kijken naar deze oortjes, eerst even een blik op de specificaties.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Specs.jpg[/img]

Het doosje met inhoud heeft een totaal gewicht van 41 gram. Het gewicht van de oortjes zelf is helaas nergens terug te vinden. De oortjes zijn waterbestendig wat wel zo handig is als je er buiten mee rond loopt. Ze maken gebruik van 6mm drivers en het type drivers zijn van Neodymium Magneten, een type wat vaker gebruikt wordt bij oortjes en hoofdtelefoons. Ze zijn verkrijgbaar in het zilver en het zwart. Met de oortjes wordt ook een laadkabel geleverd van USB-A naar USB-C. Overigens kan elke kabel gebruikt worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/F1.jpg[/img]

HET kenmerk waar de 1000 reeks van Sony bekend mee is geworden: de Active Noise Cancelling oftewel ANC. Deze is al vaak geprezen door verschillende media en dat is ook vaak DE reden dat deze hoofdtelefoons en oortjes tot winnaar uitgeroepen worden in verschillende tests. In versie 4 van deze oortjes is de module helemaal opnieuw ontworpen. Daarvoor heeft Sony de VI-processor ontwikkeld die de ruis nog beter moet onderdrukken dan de vorige modellen. Maar ook de nieuwe drivers moeten hier aan bijdragen, net zoals de microfoons en de geluidsisolerende tips.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/F4.jpg[/img]

De oortjes zijn makkelijk en snel te koppelen door middel van Fast Pair, de nieuwe functie van Google. Open het deksel en de telefoon zal meteen een melding geven of de oortjes gekoppeld moeten worden of niet. Maar er is meer. Er is ook een optie om de oortjes te laten bellen als je deze kwijt bent. Zo kun je de oortjes gewoon terug vinden. En ook is het mogelijk om de laatst bekende locatie weer te geven, mocht je niets horen. Maar wil je de oortjes met je laptop gebruiken dan is dat ook prima mogelijk. Handig voor thuiswerkers.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/F5.jpg[/img]

De oortjes hebben een accuduur van 8 uur wanneer de ANC de hele tijd aan staat. Hier kun je bijna een complete werkdag mee doen zonder de oortjes tussentijds op te laden. Heb je ze langer nodig dan kunnen ze opgeladen worden met het bijbehorende doosje. Deze heeft voor nog eens 16 uur aan lading waardoor je de hele dag kunt genieten van muziek. Uiteraard moet je wel even de oortjes missen tijdens het laden maar met 5 minuten laden kunnen ze weer 60 minuten gebruikt worden. Bovendien geeft de app van Sony op tijd aan dat de oortjes bijna leeg zijn zodat je weet dat ze weer opgeladen moeten worden. Het voorkomt dat je tijdens een telefoontje ineens zit met lege oortjes.

Meer informatie is terug te vinden op de website van Sony

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Unboxing][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sony/Unboxing.jpg[/img][/anchor]

We pakken het doosje er eens bij en gaan bekijken wat er allemaal geleverd wordt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0822.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0824.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0827.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0828.JPG[/img]

De verpakking is… interessant te noemen. Het is geen plastic doosje of zo. Sterker nog: er is helemaal geen plastic terug te vinden. Het hele doosje is van karton en papier gemaakt. Dit heeft Sony gedaan om het milieu te ontlasten van al het plastic wat al in de wereld aanwezig is. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een wikkel die aan de onderkant losgemaakt moet worden. Op de wikkel vinden we aan de voorkant het merk, het type en een afbeelding van een oortje. Aan de bovenkant staan nog een high-res logo, de accuduur en een verwijzing naar de Noise Cancelling. Achterop zien we de voice assistents van Google en Alexa. Tevens wordt aangegeven dat de oortjes ook geschikt zijn voor iPhone en iPod. Als laatste zien we de verschillende barcodes en de kleur terug. Openen we het geheel dan zien we een zwart doosje wat weer omwikkeld is door papier. Tillen we het geheel op dan zien we daaronder een korte handleiding hoe de oortjes verbonden kunnen worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0833.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0830.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0831.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0832.JPG[/img]

De instructies zijn meteen een klein doosje waar verschillende handleidingen in te vinden zijn. Zo zit alles netjes opgeborgen. Onder dat doosje zien we de rest van de inhoud. Aan de bovenkant zit een flap die nog twee setjes oortjes herbergt, namelijk de kleinere en grotere oortjes. Zo wordt er voor ieder wat wils geleverd. Aan de andere kant van het doosje vinden we de laadkabel terug voor het doosje. Dit is een USB-A naar USB-C kabel. Een adapter is niet aanwezig maar elke USB lader of USB poort kan gebruikt worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0835.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0836.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0982.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0985.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0986.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0987.JPG[/img]

Kijken we naar het doosje dan ziet het er erg zwart uit. Wel valt op dat er een flapje uit steekt. Dit is in de case gelegd zodat de oortjes geen contact hebben met het doosje en zo de stroom niet uit de accu van het doosje trekken. Deze flap kan verwijderd worden en is niet meer nodig in de toekomst. Het doosje is voor de rest vrij eenvoudig uitgevoerd. We zien bovenop het doosje het merk staan. Je wilt wel dat consumenten je product herkennen. Aan de voorkant zien we nog een LED balkje. Deze geeft aan wanneer de oortjes opladen. Is de LED uit dan zijn de oortjes helemaal opgeladen. Aan de achterkant vinden we de USB-C connector waarmee alles opgeladen dient te worden. Als laatste bevat de onderkant van het doosje nog wat informatie over het model, de stroomtoevoer en de adressen van de verschillende kantoren.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0989.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0990.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0993.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0994.JPG[/img]

Maken we het doosje open dan zien we de oortjes liggen. Wel valt het metalen rondjes bovenop de oortjes op. Als de oortjes zo in het doosje gelegd worden worden ze opgeladen. Zoals eerder gezegd zie je dat dus aan de LED op het doosje. Als de oortjes uit het doosje zijn gehaald dan zien we de contactpunten waarmee de oortjes voorzien worden van stroom. Ook is de vorm van het oortje verwerkt zodat deze mooi en netjes in het doosje kunnen rusten.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0995.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0996.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_1003.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_0998.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_1000.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Pics/IMG_1002.JPG[/img]

Als we de oortjes gaan bekijken zien deze wat mij betreft er erg stijlvol uit. Wel hebben ze een andere look dan je gewend zou zijn. Normaal zou je een staafje verwachten wat naar beneden wijst maar deze oortjes wijzen juist naar boven. Daarmee komt dat gedeelte van het oortje in de oorschelp te liggen en hangt er voor de rest niets uit het hoor. Ja, wel iets van een verdikking maar het blijft allemaal in het hoor. Op de oortjes zien we weer het merk Sony staan. Aan de binnenkant van de oortjes zijn de contactpunten zichtbaar. Ook zien we een L en R staan wat aangeeft welk oortje voor welke kant is. Andersom past ook niet goed in je oren. Aan één kant zien we het cirkelpatroon terug en aan de andere kant zien we ook nog een kleine opening. Dit zijn de microfoons die moeten zorgen voor de Active Noise Cancelling. Het grote gladde vlak is de tiptoets bediening voor de verschillende functies die je in de software kunt toewijzen. Daar later meer over. De tip van het oortje is gemaakt van een schuimrubber wat makkelijk naar je oren zet. Zo Past het veel beter in je oren waardoor het geluid van buiten ook netjes daar blijft en niet je geluid verstoort. Deze tips zijn makkelijk te verwisselen, mocht je een kleinere of juist een grotere willen hebben.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Software][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sony/Software.jpg[/img][/anchor]

De software is in principe niet eens nodig om gebruik te kunnen maken van de oortjes. Er zitten echter wel een aantal interessant features in. Bij het openen van de charging case komt er al een melding op de telefoon als de Bluetooth ingeschakeld is.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/1.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/2.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/3.jpg[/img]

Als eerste komt er de melding of de oortjes verbonden moeten worden met de telefoon. Als dat gedaan is komt er een melding dat de app gedownload kan worden. Dit hoeft niet maar geeft wel een paar extra opties. Druk je op downloaden dan komt het scherm van de Play store naar boven. We gebruiken voor deze review inderdaad een Android toestel maar daar zou geen verschil in moeten zitten. Vanuit de Play store kan de software geïnstalleerd worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/4.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/5.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/6.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/7.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/8.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/9.jpg[/img]

Als de software geïnstalleerd is zien we eerst een paar schermen tevoorschijn komen om de software ook daadwerkelijk in te stellen. Het begint met de oortjes die getoond worden in de applicatie, waarbij aangegeven wordt dat deze geregistreerd zijn. Deze instellingen kunnen eventueel later ook overgezet worden. De configuratie bestaat uit twee onderdelen: de adaptieve geluidsregeling en de 360 graden reality audio. Het eerste zorgt er voor dat de instellingen van het geluid aangepast worden aan de omgeving waar je bent en welke handeling je uit voert. Ben je aan het rennen dan zijn er andere instellingen actief dan wanneer je zit achter je bureau. Dit om het geluid zo goed mogelijk weer te geven. Het tweede is de 360 graden reality audio die moet zorgen dat het geluid net klinkt als bij een live optreden. Helaas werkt dit bij slechts een paar applicaties. Echter kunnen de applicaties uit uitgebreid worden in de toekomst. Als alles doorlopen is kunnen we naar het dashboard toe. De eerste melding die we daar tegen komen is dat er update is van de software in de oortjes. Deze kunnen we later vanuit de software inladen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/10.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/11.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/12.jpg[/img]

In het hoofdscherm zien we onderin een melding dat er een software update is voor deze oortjes. Om deze uit te kunnen voeren moet er wel genoeg stroom zijn in de telefoon en de oortjes. Zorg er dus voor dat deze goed opgeladen zijn voordat je de update start. Zijn de apparaten helemaal opgeladen dan kan de update gestart worden. Als eerste komt er een overzicht met de wijzigingen die de update brengt. Als je vervolgens de software wilt bijwerken dan druk je op starten. Vervolgens gaat het programma de software downloaden en installeren. Let wel: het duurt bijna een uur voordat de software/update geïnstalleerd is. Neem daar dus de tijd voor. Als de update geplaatst is dan zullen de oortjes weer vanzelf inschakelen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/13.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/15.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/14.jpg[/img]

Het hoofdscherm laat de oortjes zien en de charging case. Tevens zie je hoe vol de oortjes nog zitten en of er verbinding is (wat op zich logisch is als de software gestart is). Daaronder zie je de status van de Adaptive sound control en de muziek speler. Tik je op de Adaptieve geluidsregeling dan krijg je de verschillende opties te zien van deze functie. Ook is het mogelijk om per actie verschillende instellingen te programmeren. Immers: ben je achter je computer bezig dan is ANC wel fijn. Maar als je aan het hardlopen bent is het wel handig dat je ook de omgeving een beetje hoort zodat je niet onder een auto terecht komt. Tevens kunnen locaties opgeslagen worden zodat de oortjes precies weten welke instelling wanneer ingeschakeld moet worden. Toch best wel handig. Kijk je onderin dan zit er nog een knop Informatie. Druk je daarop dan komen de meldingen van de afgelopen tijd tevoorschijn. Let wel: dit hoeven niet de meldingen te zijn van jouw telefoon.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/16.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/17.jpg[/img]

Onder het kopje geluid zien we de instellingen voor de Active Noise Cancelling. Deze kun je hier aanpassen naar Ambient als je dat zou willen (of omgevingsgeluid zoals het vertaald wordt naar het Nederlands). Ook speech to text is hier aan te zetten. Gaan we verder naar beneden kijken dan zien we daar een equalizer staan die naar wens ingericht kan worden. Ook is het mogelijk om een vooraf bepaalde instelling te kiezen. Persoonlijk vond ik de normale goed genoeg. Daaronder staan nog instellingen voor de 360 Reality Audio maar dit vond ik op dit moment wat minder belangrijk.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/18.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/19.jpg[/img]

Onder het kopje systeem vinden we nog meer instellingen terug. Zo kan hier de spraakassistent ingesteld worden zodat je niet met je telefoon aan de slag hoeft maar gewoon commando’s via de oortjes kunt geven. Daaronder zijn de functies van de tiptoets bediening in te stellen. We kijken zo welke instellingen mogelijk zijn. Daaronder is het nog mogelijk te bepalen wanneer de oortjes uitschakelen en wanneer ze op pauze schieten. De frequentie van de updates is hier ook in te stellen, net zoals de taal.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/20.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/21.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/22.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sony/WF1000XM4/Sw/23.jpg[/img]

Er zijn vier verschillende groepen opties aanwezig, ieder met hun eigen functies. Met omgevingsgeluid kan de Active Noise Cancelling ingeschakeld worden of juist uit, zodat je de omgeving hoort. Met Afspeelbediening kan door middel van verschillende handelingen de muziek op pauze gezet worden, het volgende nummer beluisterd worden of juist het vorige nummer. Houd de sensor lang genoeg ingedrukt en de spraakassistent wordt gestart. Dan is er nog de volume bediening. Zoals de naam al doet vermoeden is het hiermee mogelijk om het volume in te stellen. De laatste optie is niets… wanneer je de tiptoets bediening helemaal niet wilt gebruiken. Voor ieder wat wils dus. Ben je puur in muziek geïnteresseerd dan pak je de volume instellingen en de afspeelbediening. Ben je een hardloper, kan ik mij voorstellen dat je liever kiest voor het omgevingsgeluid.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Ervaring][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sony/Ervaring.jpg[/img][/anchor]

Ik heb de oortjes een paar weken in huis en heb ze lekker getest. Het koppelen van de oortjes is echt makkelijk: open het deksel, haal de oortjes eruit en je krijgt meteen een melding op je telefoon. Maar wil je de oortjes aan een laptop koppelen dan moet je de sensoren van beide oortjes vijf seconden aanraken. Helaas wordt dit niet echt goed verteld maar online is veel informatie te vinden. Als eenmaal de oortjes gekoppeld zijn kun je aan de slag. Het dragen van deze oortjes was even wennen omdat ze niet een traditionele vorm hebben. Gelukkig duurt het wennen niet zo lang en nar een 10 minuten weet je niet beter.

Het geluid wat uit de oortjes kwam verbaasde mij enorm. Het leek eigenlijk wel alsof ik een setje speakers naast mijn oren had. Wat een geluid komt hieruit. De bas dringt diep door, iets wat bij oortjes nog wel eens ontbreekt. Maar ook op hoog volume klinkt de bas gewoon prima en vervormt niet. Dat wil niet zeggen dat de hoge tonen ondergesneeuwd worden. Ook deze komen goed uit de verf. Echt hulde voor Sony wat ze voor elkaar hebben weten te krijgen met deze oortjes. De microfoons doen het ook goed. Tijdens telefoontjes en Teams meetings was ik goed te verstaan en waren er geen problemen. Wel zo fijn voor de gesprekspartners.

De Active Noise Cancelling werkt ook zoals het hoort. Ik heb ze op mijn laptop aangesloten gehad en hoorde het typen tijdens vergaderingen niet door de gesprekken heen. Wel zo fijn als je aantekeningen wilt maken maar niet gestoord wilt worden door je toetsenbord. Ook buiten werkte de Active Noise Cancelling zoals je mag verwachten, al moet je wel opletten dat de Adaptive Sound Control niet aan staat. Als je buiten loopt dan merken deze oortjes het en dan zetten ze standaard de Ambient sound aan zodat je het omgevingsgeluid hoort. Iets wat je op dat moment juist niet wilt.

In tegenstelling tot andere oortjes die ik in het verleden getest heb werkt de tiptoets bediening hiervan prima. Er is geen plek waar je deze precies aan moet raken maar alles op het gladde vlak wordt herkend. Ook dat heeft Sony wat mij betreft prima voor elkaar. De bijbehorende software zit goed in elkaar al zeg ik het zelf. De meest belangrijke dingen worden in het hoofdscherm weergegeven en instellingen aanpassen is zo gedaan. Je hoeft de software niet echt te gebruiken maar het kan handig zijn om de equalizer aan te passen of juist de functies van de knoppen.

De accuduur is ook prima in orde. Ik heb meerdere Teams meetings gedaan met de oortjes en nog waren ze niet leeg aan het einde van de dag. Er komt wel keurig een melding wanneer de oortjes leeg dreigen te gaan maar deze krijg je al op 30% zodat de oortjes op tijd opgeladen kunnen worden. En ze laden best snel. Het laden van het doosje gaat gelukkig met dezelfde connector als je telefoon, wat tegenwoordig meer regel is dan uitzondering. Maar ze zijn ook draadloos op te laden, mocht je dat liever hebben.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Conclusie][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sony/Conclusie.jpg[/img][/anchor]

Komen we bij de eindconclusie van deze oortjes.. Ik heb in het verleden heel veel positieve dingen gehoord over de headsets en oortjes van Sony dus was echt benieuwd wat ze te bieden hadden. Ik moet zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld ben door deze oortjes. Het koppelen van de oortjes is een fluitje van een cent, zoals eigenlijk met de meeste oortjes wel het geval is. Maar wat een geluid weten deze oortjes te fabriceren. Het leek er bij mij echt op alsof ik bijna een set speakers naast mij had staan in plaats van in-ears. Wat een geluid. Vooral de bas komt goed uit de verf, ook wanneer je het volume wat hoger zet. De hoge tonen zijn altijd wel prima te horen. Het dragen van de oortjes is even wennen maar dat gaat vrij snel. De accuduur is ook netjes en benadert de opgegeven tijd van Sony. Wel is het zo dat hoe meer functies er aan staan, hoe korter de accuduur wordt.

De adaptieve geluidsregeling werkt op zich ook wel goed. Toen ik ging lopen werd dit herkend door de oortjes en stelde hij het daarbij behorende profiel in. Gelukkig kun je zelf bepalen of je dit aan wilt hebben of niet. De Active Noise Cancelling (ANC) doet prima zijn werk. Tijdens gesprekken hoorde ik niets van buiten en tijdens vergaderingen hoorde ik mijzelf niet eens typen. Het geluid van buiten wordt dus netjes tegen gehouden. De tiptoets bediening van de oortjes werkt ook prima. Het is een kwestie van aanraken en de juiste actie wordt ondernomen. Dat heb ik wel eens anders gezien.

De app die er bij hoort werkt prima en is makkelijk te bedienen. Je hebt deze niet perse nodig maar het kan handig zijn om instellingen aan te passen of de equalizer in te stellen voor je oortjes. Tevens kunnen de oortjes met de Google optie gebeld worden. Oortjes worden zomaar ergens neergelegd en dan weet je niet meer waar ze liggen. Ook is er een tracking beschikbaar waarmee de laatste positie weergegeven wordt.

Een minpunt is toch wel de prijs. Voor deze oortjes geldt een adviesprijs van €279,-. En dan kunnen de oortjes wel heel erg goed zijn, het blijft een bak met geld natuurlijk. Maar voor dat geld krijg je wellicht de beste oortjes terug die tot nu toe zijn uitgebracht!

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Plus.png[/img]

Zitten prettig
Prima geluidskwaliteit
ANC doet keurig zijn werk
Lange accuduur

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Min.png[/img]

Vrij prijzig

Mocht je op- en/of aanmerkingen hebben of iets te vragen, dan hoor ik het uiteraard graag. Vond je dit een leuke review, dan hoor ik het dit natuurlijk ook graag. 🙂 Het motiveert mij om nog meer reviews te maken.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

Wat vind jij?

Vlammend
0
Tof
0
Heet
0
Meh
0
Nope
0

You may also like

Randapparatuur

Sharkoon X-Rest PRO headset stand review

[anchor=Boven][/anchor] [list] [*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump] [*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump] [*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump] [*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump] [/list] [anchor=Inleiding][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Inleiding.jpg[/img][/anchor] Allereerst wil ik ...
Headsets

Sharkoon Skiller SGH30 Review

[anchor=Boven][/anchor] [list] [*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump] [*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump] [*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump] [*] [jump=Software]Software[/jump] [*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump] [*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump] [/list] ...

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in:Earphones

Earphones

LG TONE Free FN7 True Wireless Earbuds review

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/LG/Inhoud.jpg[/img] [list] [*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump] [*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump] [*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump] [*] [jump=Software]Software[/jump] [*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump] [*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump] [/list] ...