Muizen

Sharkoon SHARK Force II Review

[anchor=Boven][/anchor]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9532.JPG[/img]

[list]
[*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump]
[*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump]
[*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump]
[*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump]
[*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump]
[/list]

[anchor=Inleiding][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Inleiding.jpg[/img][/anchor]

Allereerst wil ik Sharkoon bedanken voor het beschikbaar stellen van deze Shark Force II muis.

Sharkoon zal bij veel mensen een herkenbare naam zijn. Deze fabrikant zet sinds 2003 producten op de markt. Deze producten zijn voornamelijk gericht op gamers die toch op een budget moeten letten maar wel mooie hardware willen hebben. Zo hebben ze kasten op de markt heeft gezet zoals de TG4 (en 5 en 6 reeks) maar ook diverse toetsenborden, muizen, headsets en ga zo maar door. Ze brengen ook adapters uit om internet apparaten extern op je computer aan te sluiten. Persoonlijk kende ik deze fabrikant van de externe behuizingen en de SATA/IDE naar USB converters. Zo heb ik de data van menig harde schijf weten te redden.

Muizen heeft dit bedrijf ook al een tijdje in het assortiment. Zo zijn er de Drakonia muizen die natuurlijk verwijzen naar draken maar ook de Skiller muizen mogen tegenwoordig niet ontbreken. En de muizen zijn in diverse prijsklassen te krijgen. Dit wordt uiteraard bepaald door wat voor functies er aanwezig zijn en wat voor opties er allemaal ingebouwd zitten. Wat wel geldt: hoe meer er aanwezig is, hoe duurder de muis. En soms heb je gewoon het geld niet voor een muis van €50,-

Gelukkig zijn er ook muizen die niet veel geld hoeven te kosten maar er wel uit zien als een gaming muis. Zo’n muis heeft Sharkoon ook en dit is de Shark Force II. Deze muis is te krijgen voor een prijs van €10,- en soms nog een euro goedkoper. Maar wat krijg je allemaal voor dit geld? Dat gaan we zien in deze review.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Specificaties][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Specs.jpg[/img][/anchor]

Voordat we de muis van dichtbij gaan bekijken, eerst wat theoretische zaken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Specs.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/F1.jpg[/img]

De Shark Force II heeft een ergonomisch ontwerp gekregen. Daarmee moet de muis beter in je hand liggen dan een symmetrisch ontwerp. De muis is ontworpen voor mensen die rechtshandig zijn. Linkshandigen hebben dus niets aan deze muis. Dankzij het rubberachtige oppervlak voelt de muis beter aan in je handen al klinkt het alsof dit in de zomer wel gaat zweten. Aan de duimkant is een inkeping gemaakt waardoor de muis goed vast gehouden kan worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/F2.jpg[/img]

De muis is uitgevoerd met een optische PMW3519 sensor van Pixart. Dit bedrijf heeft al heel wat sensoren op de markt gezet en is eigenlijk de marktleider. Er zijn niet veel muizen die geen Pixart sensor aan boord hebben. Deze sensor kan tot maximaal 4200DPI aan, een waarde die je eigenlijk niet snel zal gaan gebruiken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/F3.jpg[/img]

De Shark Force is voorzien van een knop waarmee de DPI waarde aangepast kan worden. Dit zijn wel voorgeprogrammeerde waardes. Er is geen software aanwezig om instellingen en profielen op te slaan. Daarvoor is de muis net iets te goedkoop. Verander je een DPI instelling, dan verandert ook de kleur van de muis. En nee: ook de verlichting is niet aan te passen. Het is dus echt: You see is what you get.

Mocht je meer willen weten, werp dan een blik op de site van Sharkoon

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Unboxing][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Unboxing.jpg[/img][/anchor]

Tijd om het doosje eens open te maken en te zien wat we aan treffen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9521.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9522.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9523.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9524.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0051.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9529.JPG[/img]

De voorkant ziet er flitsend uit. We zien natuurlijk de muis afgebeeld, bovenin het merk en onderin de typebenaming. Op de achterkant zien we in 12 talen een aantal features van deze muis. Om het doosje te openen moet er een lipje losgehaald worden. Is deze dan uiteindelijk open dan zien we wat karton liggen en een klein stukje kabel. Dit is uiteraard een deel van de muis zelf. Wat er ook in het doosje te vinden is, zijn een handleiding en een set voetjes. Deze voetjes dienen als vervanging wanneer de voetjes op de muis versleten zijn. Halen we het karton uit de doos dan zien we iets wits… dat is de verpakking waar de muis in verstopt zit.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9530.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9531.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9781.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9782.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9783.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9784.JPG[/img]

Deze verpakking moet er voor zorgen dat de muis niet beschadigd raakt. Halen we deze weg dan zien we de zwarte muis in zijn geheel (hij lijkt grijs maar de muis is toch echt zwart, de grijze variant is een stuk lichter). De muis is gevormd voor rechtshandig gebruik. Linkshandigen hebben hier dus niet zoveel aan. Over de muis heen loopt een zwarte band. Deze bestaat uit drie stukjes maar daar merk je vrij weinig van. Voor de rest is het één gesloten geheel. Persoonlijk vind ik de muis er best straks uit zien. Alle oppervlakken die er “zwart” uit zien hebben een rubberachtige afwerking waardoor je grip houdt op de muis. Dit voelt best prettig uit, beter dan sommige plastic muizen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0055.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0054.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0062.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0056.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0053.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0057.JPG[/img]

Aan de linkerkant zien we twee muisknoppen terug die de functies vooruit en achteruit mee hebben gekregen. Het aanpassen van deze functies is niet mogelijk omdat er geen software beschikbaar is voor deze muis. Tevens vinden we een duimstuk waardoor de duim op de muis blijft rusten en niet over het bureau of muismat sleept. Aan de andere kant lijkt het alsof er iets van lampjes of indicatoren zitten maar niets is minder waar. Dit is gewoon voor de sier. Op de achterkant van de muis zien we vrij groot de naam Shark Force staan. Deze naam licht op wanneer de muis aangesloten is. Midden op de muis zien we de DPI schakelaar terug. Hiermee is het mogelijk om door de zes verschillende DPI instellingen te gaan. Deze waardes zijn voorgeprogrammeerd. Helemaal bovenin zien we het muiswieltje zitten wat ook fungeert als middelste muisknop. Het wieltje heeft een profiel gekregen waardoor het scrollen wat beter gaat dan wanneer het oppervlak glad is. Daaronder zit de USB kabel gemonteerd die zorgt dat de muis ook daadwerkelijk kan werken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0058.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0059.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0060.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0061.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9779.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9780.JPG[/img]

Gaan we nog even naar de onderkant van de muis. Daar zien we eigenlijk de standaard dingen terug. Bovenin en onderin zitten de teflon pads die zorgen dat de muis soepel over elk oppervlak glijdt. Hier is ook goed te zien dat het muiswieltje redelijk vrij is om te draaien. Hij wordt niet aan de onderkant afgeschermd. In het midden zien we de optische sensor terug samen met wat productinformatie en gegevens van Sharkoon. Het snoer is netjes voorzien van een nylon huls en wordt bij elkaar gehouden door een ijzerdraadje. De connector als laatste is verguld, iets wat je niet veel ziet bij een muis van €10 maar wat vrij standaard is bij Sharkoon muizen. Deze connector is tevens voorzien van het logo, een leuk extraatje.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Ervaring][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Ervaring.jpg[/img][/anchor]

Aangezien er geen software aanwezig is om te bespreken wordt het tijd om lekker met de muis aan de slag te gaan. Op het moment dat je de USB aansluiting in de USB poort steekt begint meteen de verlichting te branden. Daarmee weet je dat de muis klaar is voor gebruik. Ik heb de muis een tijdje gebruikt om te kijken wat mijn ervaring hiermee is. Let wel: ik gebruik normaal een Corsair Dark Core muis die zwaarder aan voelt en in een compleet andere prijsklasse zit. Die muis is niet te vergelijken met de Shark Force II muis die nog geen €10,- moet kosten. Wat op valt is dat de muis wel meteen goed in de hand ligt. De rubberachtige coating voelt even vreemd aan maar dat duurt niet lang. Je hebt meteen grip op alle onderdelen van de muis. Hoe lang de coating uiteindelijk mee gaat weet ik niet, daarvoor heb ik de muis niet lang genoeg. De duim rust prima op het uitstekende gedeelte en de ringvinger + pink drukken prima tegen de rechterkant. Het scrollen voelt ook goed aan tijdens het browsen en werken in Word of Excel.

Ik heb met deze muis een aantal potjes CS:GO gespeeld. De muis reageert redelijk goed in het spel maar is zeker niet zo verfijnd als ik gewend ben met de Dark Core. Het gebeurde wel eens dat ik tijdens het scrollen net te ver of niet ver genoeg kon scrollen zodat ik het juiste wapen te pakken kreeg. Het klikken werd goed geregistreerd maar wilde je dit te snel doen dan kon het wel eens gebeuren dat een muisklik niet helemaal goed geregistreerd werd. Nu kan dit ook komen omdat ik mijn handen iets te ver naar achteren had. Want ook al wilde ik een palm-grip doen, mijn hand gleed toch iets naar achteren om echt goed de muisknop in te drukken. Wellicht had ik naar een claw grip moeten gaan. Het scheelt echter niet veel of ik had met mijn grote handen echt een goede palm-grip gehad. Wellicht als ik nog meer tijd door breng met deze muis dat het laatste stukje ook in orde komt. Maar voor nu voelt hij redelijk goed. De sensor doet zijn werk gewoon goed en maakte geen vreemde bewegingen tijdens het gamen. Hier is niets op aan te merken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/dpi.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0069.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0064.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0065.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0066.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0067.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_0068.JPG[/img]

De DPI is in te stellen met de schakelaar bovenop de muis. Helaas is alleen maar aan de kleur te zien welke DPI instelling op dat moment actief is. En de enige plek om te zien welke kleur bij welke instelling hoort is de handleiding. Deze heb je echter niet altijd bij de hand natuurlijk. Er is voor de rest geen indicator of iets in software te zien wat je er mee kan helpen. Persoonlijk wel wat onhandig. De helderheid is ook niet af te stellen maar dat is wat mij betreft niet storend. De verlichting zelf ziet er gewoon netjes uit en daar is niets op af te dwingen voor een muis die zo laag geprijsd is. Hij is ook niet uit te zetten maar dat wil je eigenlijk ook niet als het de enige manier is om de DPI instelling te zien.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Conclusie][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Conclusie.jpg[/img][/anchor]

De Sharkoon Shark Force II muis. Een muis die een prijskaartje heeft van net €10,-. Je zou verwachten dat je daar helemaal niets voor terug krijgt. Ik heb in het verleden muizen getest die duurder waren en niet zoveel boden. De Shark Force is echter wel een prettige muis om mee te werken. Dat begint al met de grip. De muis heeft geen plastic laag maar een rubberen coating waardoor de muis gewoon goed beet pakt. Hij zal zeker niet zomaar uit je handen glijden. Hoe lang de laag mee gaat, is afhankelijk van het gebruik en de temperaturen. De knoppen aan de zijkant reageren gewoon goed. De knoppen op de muis zelf reageren ook wel goed maar dan moet je grip wel goed zijn. Wellicht wat lastiger met die grote handen van mij maar normale handen kunnen hier prima mee overweg. Het snoer is helaas wel een beetje stug maar wederom: daar is de prijs ook wel naar. Hij is wel netjes voorzien van een nylon huls. Je krijgt als bonus nog een extra set voetjes, iets wat ik nog niet heb gezien in deze klasse.

Knoppen zijn in functie aan te passen want er is helemaal geen software aanwezig. Dit betekent dat je krijgt wat je ziet: niets meer en niets minder. Hetzelfde geldt voor DPI instellingen: deze zijn voorgeprogrammeerd in de muis. Er zijn zes instellingen aanwezig waarbij je aan de kleur moet aflezen welke DPI instelling op dat moment actief is. Dit betekent dat je de DPI waardes en de kleuren uit je hoofd moet leren als je zo nu en dan wisselt van instelling. Niet echt handig. Gebruik je er maar twee dan valt er nog mee te leven.

De verlichting is wel netjes uitgevoerd maar ook hier geldt: what you see is what you get. De verlichting is niet zomaar aan te passen zonder dat je andere eigenschappen aanpast. Er zijn ook geen patronen aanwezig, de helderheid is niet te bepalen en het is ook niet uit te zetten. Maar wederom: wat verwacht je van een muis uit deze klasse. Muizen die zo goedkoop zijn hebben over het algemeen niet eens verlichting.

Kortom: voor zijn prijs is het zeker een prima muis wat je in huis haalt. Echt een topper voor de budgetgamer!

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Plus.png[/img]

Ligt goed in de hand
Prima muis voor de budgetgamer
Reservevoetjes meegeleverd
Plug en play
Verlichting netjes uitgevoerd

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Min.png[/img]

DPI settings niet af te lezen, alleen aan kleur
Kabel wat stug
Knoppen niet te programmeren

Mocht je op- en/of aanmerkingen hebben of iets te vragen, dan hoor ik het uiteraard graag. Vond je dit een leuke review, dan hoor ik het dit natuurlijk ook graag. 🙂 Het motiveert mij om nog meer reviews te maken.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

Wat vind jij?

Vlammend
0
Tof
0
Heet
0
Meh
0
Nope
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in:Muizen

Muizen

Sharkoon Light² S review

[anchor=Boven][/anchor] [img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Light2s/Pics/IMG_9906.JPG[/img] [list] [*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump] [*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump] [*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump] [*] [jump=Software]Software[/jump] [*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump] [*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump] ...
Muizen

Steelseries Rival 650 Wireless review

  [img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Steelseries/Rival_650/Pics/IMG_2457.JPG[/img] Inleiding Specificaties Unboxing Software Ervaring Conclusie [img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Steelseries/Inleiding.jpg[/img] Dank aan Steelseries voor het beschikbaar ...