Behuizingen

Cooler Master Masterbox MB600L review


[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Inleiding.jpg[/img]

Wanneer de naam Cooler Master genoemd wordt, gaat er bij menig hardware liefhebber een lampje branden. Dit bedrijf maakt allerlei producten voor de computermarkt onder hun eigen naam, maar ze maken ook artikelen voor andere fabrikanten. Neem bijvoorbeeld de Wraith koeler die bij diverse AMD processoren geleverd worden. Qua behuizingen heeft dit merk ook een rijke historie. Wat te denken van de oude Stacker kasten, de originele Haf kast en de loodzware Cosmos behuizing met zijn beugels aan de bovenkant. En een van de meest populaire kastenserie van dit merk is wellicht de CM690 serie.

Uiteraard is de keuze van een computerkast erg persoonlijk. Als je de verlichting van je machine wilt showen, moet er wel een raam in zitten. Wil je dit niet, dan is het wellicht mooier om voor een dichte kast te gaan. Maar ook materiaalkeuze en kwaliteit speelt een rol. Wil je een stevige kast hebben, dan zal daar meer voor neergeteld moeten worden dan voor een kast die bestaat uit dun plaatmateriaal. En zoals eerder genoemd: wil je RGB verlichting, zal ook daar geld voor neergelegd moeten worden.

Cooler Master heeft in de vorm van de Masterbox MB600L een behuizing uitgebracht in het budgetsegment. Een lichte kast zonder ingebouwde RGB verlichting, maar die wel beschikt over een raam. Deze kast moet op dit moment voor ongeveer €50,- van eigenaar wisselen, wat niet al te duur is. Wat je er voor terug krijgt? Dat lees je verder in deze review!

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Specs.jpg[/img]

Als eerste gaan we kijken naar de specs van deze kast:

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Specs.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/F1.jpg[/img]

De MB600L serie bestaat uit zes verschillende behuizingen. Om deze nu alle zes apart te gaan reviewen is wellicht overkill. Bij drie van de behuizingen is er geen mogelijkheid om een ODD in te bouwen, de andere drie versies hebben wel deze mogelijkheid. Het is net wat je zelf wilt. RGB ontbreekt dan wel, maar de kasten zijn voorzien van een kleurtje aan de voorkant naast het raam. Dit zijn de kleuren zilver, blauw en rood. Dit is nadien ook niet makkelijk aan te passen, alleen door de voorkant te vervangen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/F2.jpg[/img]

Alle zes de behuizingen zijn voorzien van een raam. Dit is echter geen glas, maar dit is een plaat van acryl. Dit houdt in dat je wel in je kast kunt kijken, maar dat het gewicht erg mee valt. Het nadeel is wel dat het wat goedkoper aan voelt en dat acryl sneller bekrast kan raken. Maar ja, we hebben het nog steeds over een behuizing van ongeveer €50.-, dus dat ligt in de lijn der verwachting. Toch een mooie feature om al het RGB geweld binnenin te kunnen zien.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Unboxing.jpg[/img]

Uitpaktijd! De doos an sich weegt niet veel, dus die is makkelijk te vervoeren.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2318.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2320.JPG[/img]

De doos is eenvoudig bruin en laat op de voorkant twee afbeeldingen van de kast zien. De ene afbeelding is hoe de kast er van binnen uit ziet, de andere laat zien hoe de kast er van de voorkant uit ziet. Onderop zien we nog de productnaam terug. Aan de achterkant zien we in acht talen uitleg, de specificaties en de twee varianten van de kast terug.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2328.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2331.JPG[/img]

Maken we de doos open, dan worden we begroet door piepschuim en plastic. Het piepschuim moet er voor zorgen dat de kast geen kant uit kan en het plastic zorgt ervoor dat de kast niet makkelijk beschadigd. (Natuurlijk moet je niet met een mes bezig gaan, maar dat lijkt mij vrij logisch)

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2332.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2336.JPG[/img]

In de doos vinden we twee boekjes terug: het eerste boekje is de informatie over de garantie en het andere boekje is de installatie handleiding. In de installatie handleiding staat ook welke onderdelen er meegeleverd worden met de kast om uiteindelijk een volledige pc te kunnen bouwen. De handleiding laat stap voor stap zien hoe onderdelen ingebouwd moeten worden, maar dat hebben de “professionele bouwers” niet echt nodig natuurlijk. (Want waarom zou je handleidingen lezen).

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2445.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2470.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2471.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2472.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2482.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2489.JPG[/img]

De accessoires die mee geleverd worden, zitten in de kast verstopt op de plek waar de voeding geplaatst moet worden. Om deze ruimte te bereiken moet het rechterpaneel van de kast verwijderd worden. In deze zak zitten onder andere tie-wraps, stand-offs voor het moederbord, moederbord schroeven en pinnen om ventilatoren vast te zetten, zonder schroeven te hoeven gebruiken. Tevens wordt er een adapter geleverd om de stand-offs in de kast te schroeven zonder dat je speciaal gereedschap nodig hebt. De adapter past prima op de stand-offs en zorgt er voor dat deze goed vast zitten, zodat het moederbord goed vastgezet kan worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2353.JPG[/img]

Halen we de kast helemaal uit het plastic, dan zien we de kast in zijn geheel. Deze ziet er op het eerste gezicht erg neutraal uit en de kleur is een heel klein beetje te zien. Wat je niet goed ziet, is dat er folie op het raam zit om deze te beschermen tegen krassen. Natuurlijk wil je dit niet voor altijd op je raam hebben, dus mag je het leukste doen wat er is: folie verwijderen!

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Buitenkant.jpg[/img]

Laten we eens een snel rondje om de kast heen maken. Het is wel handig namelijk om te zien wat je in huis haalt wanneer je deze kast koopt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2365.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2354.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2351.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2349.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2343.JPG[/img]

De kast oogt aan alle kanten best strak. De voorkant is één geheel waar, bij deze versie althans, geen drive meer geplaatst kan worden. Dit is iets wat steeds vaker voor komt. De noodzaak voor een DVD brander is tegenwoordig niet meer aanwezig. Mocht dit toch nodig zijn, kan er altijd gebruik gemaakt worden van een extern exemplaar. De linker zijkant van de kast is voorzien van een plaat acryl, die vast zit met vier duimschroeven. Deze zijn vrij makkelijk los te halen. Het nadeel van acryl: het weerspiegelt best aardig en kan snel krassen oplopen. Maar goed, het blijft natuurlijk een budget behuizing.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2374a.JPG[/img][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2378a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2380.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2385.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2382.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2387.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2390.JPG[/img]

De achterkant laat een vrij standaard indeling zien. Onderin wordt de voeding geplaatst, daarboven zitten de sloten voor de uitbreidingskaarten en daarboven vinden we weer de ruimte voor een I/O shield en een 120mm ventilator die netjes meegeleverd wordt door Cooler Master. De rechter zijkant is voorzien van een plaat aluminium om de kabels te verbergen. De plaat kan losgehaald worden door hier twee duimschroeven los te draaien.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2388.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2368.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2356.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2358.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2362a.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2364a.JPG[/img]

Aan RGB verlichting ontbreekt het wel in deze kast. In plaats daarvan heeft men een kleuraccent geplaatst bij de luchtinlaat aan de voorkant van de kast, in dit geval de rode tint. Dit is alleen aan te passen door de voorkant van de kast te verwisselen. Verder pronkt op de voorkant van de kast nog het Cooler Master logo. De bovenkant van de kast ziet er ook strak uit. Vooraan vinden we de I/O aansluitingen terug. Van links naar rechts zien we de reset knop, de audio aansluitingen, de aan- en uit knop, twee USB 3.0 poorten en een HDD lampje. Het aantal USB aansluitingen hadden wat mij betreft wel iets meer mogen zijn, maar dat is een persoonlijke mening.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2397.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2398.JPG[/img]

Aan de onderkant van de kast vinden we de voetjes terug die keurig voorzien zijn van rubbers. Tevens vinden we nog een stoffilter terug bij het compartiment van de voeding, zij het een simpele versie. Toch netjes voor een kast uit deze prijsklasse.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Binnenkant.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2403.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2407.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2411.JPG[/img]

We gaan de kast eens open maken om te zien hoe het geheel er van binnen uit ziet. Daarvoor draaien we vier duimschroeven los die de plaat van acryl op zijn plek houden. Te zien is dat de gaten zijn afgewerkt met rubbers, zodat eventuele trillingen van de kast niet doorgegeven worden aan de plaat.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2418.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2424.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2421.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_7993.JPG[/img]

Als de plaat weg is, zien we een vrij lege behuizing van binnen. Omdat in deze versie geen mogelijkheid is om een ODD in te bouwen, zijn er ook geen kooien voor aangebracht. Aan de linkerkant van de moederbord tray zien we een vrij groot gat terug. Zo kan er een koeler gemonteerd worden terwijl het moederbord al in de kast geschroefd is. Scheelt weer het loshalen van het bord. Tevens zien we aan de achterkant van de behuizing de ventilator zitten. Dit is een versie zonder RGB optie. Om deze van stroom te voorzien, is er een 3-pins voedingsconnector aanwezig.Onder de ventilator zien we de sloten voor de uitbreidingskaarten zitten. Deze zitten met standaard schroeven vast en niet met duimschroeven.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2426.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2435.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2442.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2444.JPG[/img]

Gaan we verder kijken, dan zien we rechts bovenin een bracket. Deze is bedoeld om een SSD op te bevestigen. Deze komt dan mooi in het zicht te hangen. Onder het bracket zit een gat waar de kabels doorheen kunnen. Deze kabels worden voor de rest uit het zicht gehouden door het moederbord tray. Het bracket kan eventueel naar beneden verplaatst worden of naar de shroud die de voeding afdekt. Het is ook mogelijk meerdere brackets te plaatsen, maar die dienen wel los aangeschaft te worden. Aan de voorkant zien we nog de mogelijkheid ventilatoren toe te voegen. In de behuizing zonder uitbreiding kunnen drie 120mm of twee 140mm fans toegevoegd worden. Wanneer je wel de mogelijkheid hebt om een ODD te plaatsen, kunnen er maar twee 120mm of 140mm fans geplaatst worden. Waterkoeling is ook mogelijk, mocht je dat graag willen. Dit plaats je dan aan de voorkant. Let er dan wel op dat het bracket van de SSD dan alleen aan de onderkant geplaatst kan worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2455.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2456.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2448.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2449.JPG[/img]

Gaan we naar de andere kant van de kast kijken, dan zien we daar als eerste de tunnel terug waar de voeding geplaatst moet worden. Deze voeding rust standaard op vier rubber voetjes, zodat vibraties niet doorgegeven worden aan de behuizing. De voeding kan zowel via de shroud als de achterkant geplaatst worden, zoals we later zullen doen. Verder vinden we in de shroud een harde schijf kooi terug met daarin twee brackets. Hier kunnen twee 3.5 inch “grote” schijven geplaatst worden of twee 2.5 inch “kleine” schijven. De kleinere schijven moeten wel aan de onderkant vastgeschroefd worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_7970.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_7984.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_7977.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3071.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2463.JPG[/img]

Voor het kabel management is er aan de linkerkant wat extra ruimte gemaakt om de kabels netjes langs weg te werken. Gaan we echter meten aan de kant van de voeding, dan blijft er 1,5 centimeter over voor de bekabeling. Op zich is dit prima om alles af te werken, maar je moet wel alles strak vast zetten met tie wraps. Daarvoor zijn er genoeg ogen in de backplate te vinden om alles goed en netjes te krijgen. De gaten voor de kabeldoorvoer zijn niet afgewerkt met rubber, maar bevatten geen scherpe randen. Het gat blijft wel zichtbaar.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_7989.JPG[/img]

De bovenkant is niet zo spannend. Daar vinden we alleen maar een plaat aluminium terug, dus is het niet mogelijk om een ventilator of radiator te plaatsen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2466.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2446.JPG[/img]

Als laatste zien we nog de kabels voor de connectors aan de voorkant. Deze lopen al langs de uitsparing van de plaat. Het staat je natuurlijk vrij om deze kabels te verleggen. We vinden een USB 3.0 header, een HD Audio connector en de connectoren van de power led, reset switch, power switch en hdd led.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Inbouwen.jpg[/img]

Tijd om hier eens een volwaardige machine van te gaan maken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3042.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3047.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3048.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3076.JPG[/img]

Als eerste gaan we de voeding in de computer bouwen. Daarvoor halen we de plaat los van de achterkant, aangezien dit de makkelijkere manier is van inbouwen (althans, mijn mening). Deze plaat leggen we op de voeding en zetten we vast met vier schroeven. Daarna kan de voeding op zijn plek geschoven worden. Meteen is te zien dat er niet al teveel ruimte is voor de kabels, maar wel genoeg om alles weg te werken. Wat alvast gedaan kan worden, is de 4+4 pins CPU kabel achterlangs leggen en door het gat in de behuizing steken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3065.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3066.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3067.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3070.JPG[/img]

Nu wij toch aan deze kant bezig zijn, kan er meteen een harde schijf ingebouwd worden. Daarvoor wordt er een bracket verwijderd en kan de schijf daarin geplaatst worden. Schroeven zijn hier niet nodig. Je kunt het bracket verschuiven, waardoor de schijf meteen vast zit. De schijf kan dan terug geplaatst worden en de kabels kunnen aangesloten worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_2438.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3055.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3056.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3079.JPG[/img]

Uiteraard mag anno 2018 een SSD niet meer ontbreken in een build. Daarvoor halen we het bracket los en schroeven daar een SSD op vast. Als we deze terug plaatsen, dan valt hij mooi hangend in het zicht. Mocht je deze op een andere plek willen hebben, dan kan het bracket nog verplaatst worden naar de voeding shroud onderin de behuizing. De aansluitingen van de schijf zitten mooi bij een van de gaten, zodat de bekabeling netjes weggewerkt kan worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3081.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3087.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/mobo.jpg[/img]

Nu kunnen we het I/O schild plaatsen in de kast. Zo kan er geen stof binnen komen en is meteen duidelijk welke aansluiting wat doet. Daarna worden de stand-offs geplaatst waar het moederbord op vastgezet wordt. Wat handig is, is dat het bovenste gedeelte wat smaller is, zodat het moederbord in de standoffs valt. Zo kan het moederbord niet verschuiven tijdens het vastzetten.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3104.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3112.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3122.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MB600L/Pics/IMG_3141.JPG[/img]

Nadat alles vast geschroefd is en de kabels verbonden zijn, is dit het eindresultaat.

Ondanks dat de kast zelf geen RGB verlichting bevat, zit dit tegenwoordig wel op bijna elk component van je computer. En persoonlijk vind ik dit er netjes uit zien door het donkere raam van deze Masterbox.


[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Conclusie.jpg[/img]

Computerkasten zijn er in alle soorten, maten en prijzen. Natuurlijk is het wel zo dat, als je meer betaalt voor een behuizing, je ook meer terug hoort te krijgen. Maar is daarmee goedkoop ook duurkoop? Dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Dat de markt voor goedkope kasten een vrij grote is, bewijst de pricewatch. Filter op een bedrag tot €50 en er komen maar meer dan 500 kasten tevoorschijn, waarvan 300+ ook daadwerkelijk de ATX standaard ondersteunen. De Masterbox MB600L zit met een vanaf prijs van €45 redelijk aan de bovenkant van de markt voor budgetbehuizingen.

Deze kast oogt vrij strak en is subtiel met het aanbrengen van kleur. Er is geen vorm van verlichting aanwezig, wat voor de één een nadeel kan zijn maar voor de ander juist een zegen is. Het kleurelement zien we alleen maar terug aan de voorkant van de behuizing. Doordat de zijkant volledig van acryl is, is de verlichting van de componenten zelf wel te zien. De helderheid wordt enigszins getemperd door het wat donkerder acryl, wat een mooie effect geeft. Let wel op dat het acryl vrij snel kan krassen.

Er is genoeg plek om al je componenten kwijt te kunnen. Moederborden passen tot en met het ATX formaat, waarbij er nog genoeg werkruimte over is. Er zijn vier plekken waar een SSD geplaatst kan worden en twee trays waar een traditionele harde schijf ingebouwd kan worden. Mocht je meerdere SSD’s in het zicht willen plaatsen, zul je 1xtra brackets moeten kopen. Er wordt er namelijk maar één geleverd. Indien gewenst kunnen de SSD’s ook geplaatst worden in de harde schijf kooien. De voeding wordt uit het zicht genomen door de shroud. Aan de onderkant van de voeding is een, zij het een eenvoudige, stoffilter terug te vinden. Door de shroud zijn kabels ook vrij makkelijk weg te werken en aan de linkerkant is de moederbord plaat iets naar binnen gedrukt zodat ook dikke kabels hier netjes langs kunnen lopen. Pluspuntje voor kabel management.

Er wordt standaard met de kast één ventilator geleverd met de mogelijkheid twee of drie ventilatoren bij te plaatsen. Deze ventilatoren zijn helaas niet voorzien van een stoffilter. Het is dus zaak om alles zelf goed schoon te houden. Ook waterkoeling is mogelijk door de radiator aan de voorkant te plaatsen. Wel kost dit twee SSD sloten.

Al met al is de Cooler Master Masterbox MB600L een goede en strak ogende behuizing die zijn werk goed doet. Een paar minpuntjes heeft hij wel, maar voor deze prijs zijn die door de vingers te zien.

Mocht je op- en/of aanmerkingen hebben of iets te vragen, dan hoor ik het uiteraard graag. Mocht je dit een leuke review vinden, dan hoor ik het dit natuurlijk ook graag. 🙂 Het motiveert mij om nog meer reviews te maken.

Wat vind jij?

Vlammend
0
Tof
0
Heet
0
Meh
0
Nope
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in:Behuizingen