Voedingen

Cooler Master MWE Gold 850 V2 Review

[anchor=Boven][/anchor]

[list]
[*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump]
[*] [jump=Specs]Specificaties[/jump]
[*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump]
[*] [jump=Praktijk]Praktijk[/jump]
[*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump]
[/list]

[anchor=Inleiding][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Inleiding.jpg[/img][/anchor]

Voordat ik deze review begin te schrijven: deze voeding is door mij aangekocht bij Azerty voor een nieuwe pc build. Mocht iemand dit in twijfel trekken: er is een factuur beschikbaar. Dit zal ook geen extreem uitgebreide review worden met testresultaten omdat het PSU testlab helaas niet meer beschikbaar is.

Cooler Master is een merk wat sinds 1992 bestaat en heeft in de loop der jaren allerlei producten op de markt gebracht in diverse categorieën. Zo maakt men heel veel computerkasten waarvan sommige heel erg bekend zijn. Neem de HAF, de Cosmos en de CM690. Maar ook koelers en voedingen mogen niet ontbreken. Qua koelers hebben ze luchtkoelers, waterkoelers, een TEC koeler voor Intel processoren en er is ooit een custom waterkoeling set op de markt gebracht.

Tevens zijn ze actief op de markt van randapparatuur. Het bedrijf had voorheen de CM storm serie in het assortiment, maar tegenwoordig vallen bijna alle producten onder de “Master” lijn. De toetsenbord lijn heet MasterKeys, de muizen mogen de naam MasterMouse dragen en de hoofdtelefoons worden MasterPulse genoemd. Er is ook nog de MasterSet, wat bestaat uit een toetsenbord en een muis. Uitzonderingen zijn de CK lijn en de Devastator serie. Ook zijn ze tegenwoordig thuis in Gaming stoelen en zelfs complete PC opstellingen waar je in kunt liggen.

Voor deze review gaan we naar een productgroep waar ze al langer actief mee zijn: voedingen. Dit keer is het onderwerp de Cooler Master MWE Gold 850 – V2, de verbeterde versie van de originele MWE gold voeding. Deze 850 Watt versie is te krijgen voor €95,- terwijl de goedkoopste uit de reeks gaat voor €66,95. Maar wat krijg je eigenlijk voor het geld? Daar gaan we achter komen in deze review.

[anchor=Specs][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Specs.jpg[/img][/anchor]

We werpen eerst een blik op de specificaties van deze voeding.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/S1.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/S2.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/F0.jpg[/img]

De naam verklapt het al: dit is een 80+ gold voeding. De efficiency van deze voeding ligt boven de 90%. De voeding heeft een input voltage tussen de 90 en 264 volt. Waarom zo’n groot verschil? Dat komt omdat er in verschillende landen verschillende voltages gebruikt worden. In Japan en Amerika is er 115 Volt terwijl in Europa 230 Volt gebruikt wordt. De frequentie ligt daar ook anders: 60Hz vs 50Hz. Uiteindelijk wordt er wel hetzelfde aantal Watt geleverd door de voeding, wat het belangrijkste is. Dit is voor deze voeding 850 Watt, wat geheel over de 12 Volt rails geleverd kan worden. 5 Volt en 3.3 Volt apparaten worden nog wel gebruikt in machines maar dit wordt wel steeds minder. Natuurlijk zijn de nodige beveiligingen aanwezig die er bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat de machine uit valt wanneer er teveel gevraagd wordt. Is dit niet aanwezig, dan kan de voeding bijvoorbeeld ontploffen. De afmetingen zijn 16 x 15 x 8,6 centimeter wat redelijk standaard is voor een ATX voeding. De Main Time Between Failure bedraagt meer dan 100.000 uur. Dit betekent dat de voeding toch meerdere computerbuilds moet overleven. De voeding wordt geleverd met 5 jaar garantie.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/F1.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/F3.jpg[/img]

De voeding is modulair uitgevoerd wat wel zo prettig is. Op die manier heb je alleen de kabels in je pc zitten die je echt nodig hebt. Dit is weer gunstig voor de airflow en oogt wat beter op het moment dat je de kabels niet kunt afschermen. De lengte van de kabels zijn netjes te noemen voor een gewone pc case. De 24-pin kabel is 61 centimeter lang terwijl de EPS kabels 60 en 65 centimeter lang zijn. Deze kabels moeten normaal gezien ook de grootste afstand afleggen, namelijk helemaal naar boven toe. De PCIe kabels zijn 55 centimeter lang naar de eerste connector met een stukje van 12 centimeter naar de tweede connector. De Molex en SATA kabels zijn naar de eerste connector net zo lang als de PCIe kabel en ook hier zit 12 centimeter tussen de diverse connectors.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/F2.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/F2a.jpg[/img]

Wat zijn dan de verbeteringen ten opzichte van de V1? Deze V2 voeding wordt geleverd met twee EPS connectors in plaats van één. Daardoor kan de processor stabieler draaien doordat het meer spanning kan krijgen. Bij gewoon gebruik is één EPS connector over het algemeen voldoende maar ga je een zwaardere processor gebruiken of willen overklokken dan is een tweede connector wel wenselijk. Nog een verbetering is de maximum temperatuur wat de voeding mag bereiken. Voorheen lag dit op 45 graden maar dit is bij deze omhoog geschroefd naar 50 graden. Zo kun je nog meer uit je voeding halen voordat hij stopt met werken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/F4.jpg[/img]

Natuurlijk is het ook wel prettig als de voeding stil is. Daar heeft Cooler Master ook de nodige maatregelen voor genomen. De ventilator heeft een upgrade gehad en is nu voorzien van een HDB fan. Dit is een soort waarbij vloeistof door de groeven van de lager heen gaat. Dit moet wrijving voorkomen en dus zorgen voor een langere levensduur van de ventilator. Daarmee kan deze ook stiller zijn werk doen. Wat ook helpt is dat de ventilator niet draait als er geen load op de machine staat. Pas boven de 20% begint de ventilator langzaam te draaien. En een niet draaiend onderdeel betekent ook geen geluid.

Meer informatie is terug te vinden op de internetpagina van Cooler Master.

[anchor=Unboxing][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Unboxing.jpg[/img][/anchor]

We pakken de doos er eens bij en gaan kijken wat er allemaal geleverd wordt door Cooler Master.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1079.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1080.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1081.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1082.JPG[/img]

De voorkant van de doos bevat het logo, de merknaam en de productnaam. Ook staat hier aangegeven dat het om een compleet modulaire voeding gaat. Rechts zien we een foto van het product. Tevens wordt hier aangegeven dat het product 5 jaar garantie heeft, de 80-plus gold rating en dat het hier gaat om een DC naar DC voeding. De achterkant van de doos laat de verbeteringen zien ten opzichte van de eerste versie, de afmetingen, de kabels en grafieken van zowel de fan curve als de efficiency. Op de zijkant van de doos staan de drie verbeterpunten nogmaals uitgelegd maar dan in zeven verschillende talen. Maken we de doos open dan zien we een stuk schuim liggen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1083.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1085.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1084.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1086.JPG[/img]

Halen we dit stuk schuim weg dan zien we de inhoud van de doos. Bovenop ligt de handleiding met daarin de pin layout van de verschillende kabels. Voorin ligt een C13 stroomstekker wat vrij standaard is voor computers. Ook vinden we een klein zakje met vier schroeven om de voeding vast te schroeven in de computerkast. De grote zak bevat alle stroomkabels die op de voeding geprikt kunnen worden. Je hoeft ze dus ook niet allemaal te gebruiken. De kabels die je niet nodig hebt kun je in de doos laten liggen. Jammer dat hier geen tasje bij zit. Dit is wel het geval bij de V-series voeding. Op de zak zelf zit een sticker met het aantal kabels wat je geleverd krijgt. Ook de onderdeelnummers staan hier vermeld, mocht je ooit nog een kabel bij willen bestellen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1087.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1474.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1472.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1473.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1475.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1476.JPG[/img]

Leg je alle kabels bij elkaar dan zie je verschillende bundels op tafel liggen. Bij elkaar zijn het vijf verschillende soorten kabels. Als eerste hebben we de 24-pins connector die verdeeld is in zes bundels van vier draden. Aan één kant hebben we de 24-pins aansluiting, aan de andere kant een 18-pins en een 10-pins connector. De volgende kabels zijn de twee EPS kabels. De eerste kabel is voorzien van een 8-pins EPS connector, de tweede van een 4 + 4-pins connector. Vervolgens zie we kabels met de PCIe connectoren. Deze twee kabels zijn identiek aan elkaar. De ene kant is voorzien van een 8-pins connector, de andere kant is voorzien van twee 6 + 2-pins connectoren. De tweede connector is een doorlus van de eerste. Deze kan gebruikt worden maar het advies is over het algemeen om liever twee losse kabels te gebruiken. Dan is er nog de kabel met molex aansluitingen, vier stuks om precies te zijn. Veel worden ze niet gebruikt maar kunnen wel wat meer stroom leveren dan een SATA aansluiting. Over SATA gesproken: daar levert Cooler Master drie kabels van die een totaal van 12 aansluitingen bieden. Zoveel zal er in de praktijk niet vaak gebruikt worden tenzij je veel harde schijven wilt gaan aansluiten.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1088.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1089.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1092.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1095.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1105.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1098.JPG[/img]

Gaan we de voeding zelf er eens bij pakken. Deze variant is bijna helemaal in het zwart uitgevoerd op de stickers na. Hij is bijna vierkant uitgevoerd (het scheelt 1 centimeter) en daarmee geschikt voor de meeste computers. Alleen in ITX kasten zal de voeding niet passen. Één kant heeft het logo en de naam vermeld staan. Draaien we de voeding een kwartslag dan zien we de connectoren zitten waar de kabels op aangesloten kunnen worden. Er is zelfs ruimte voor een extra EPS of PCIe kabel die niet bijgevoegd is. Deze moet je dus wel extra aanschaffen. 90 Graden verder zien we de specificaties van de voeding. Let wel dat de voeding gedraaid is in deze foto. Anders moet je de specificaties ondersteboven lezen. Als laatste hebben we de achterkant. Dit is een mesh geheel met de voedingsconnector en de aan- en uit schakelaar. Hier moet de warmte langs afgevoerd worden naar buiten zodat de prestaties op pijl blijven.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1102.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1517.JPG[/img]

Dan hebben we nog de boven- en onderkant te gaan. Aan de ene kant zien we niets meer dan een plaat die het geheel moet afdekken. Aan de andere kant zien we de HDB fan zitten. Deze moet zorgen voor de koeling van de componenten binnenin de voeding. Of deze ventilator nu naar boven wijst of naar onder maakt in principe niet zoveel uit. Als hij naar onderen wijst zal hij van buiten koele lucht aantrekken en deze via de voeding naar achteren blazen. Plaats je de ventilator naar boven dan zal deze lucht vanuit de kast aanzuigen en naar buiten geleiden. Dit heeft alleen niet zoveel zin als je gebruik maakt van een PSU shroud in je computerkast want dan komt daar niet al teveel lucht. In het midden van het rooster zien we nog het logo van Cooler Master terug. Tevens zien we een aantal schroeven waarmee de voeding open gemaakt zou kunnen worden. WAARSCHUWING! Doe dit NIET zomaar. Sommige componenten in de voeding kunnen hoge voltages vasthouden. Op het moment dat je deze aan raakt kun je een flinke opdonder krijgen of erger..

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1107.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1518.JPG[/img]

Als je goed door de ventilator heen kijkt zie je al een aantal van de interne componenten zitten. Deze zijn ook zichtbaar als je door het mesh gedeelte van de voeding heen kijkt. Jammer dat er wat felle kleuren aanwezig zijn maar over het algemeen kijk je niet tegen je voeding aan. Deze zit namelijk aan de achterkant en dat is niet de kant van een computer waar je vaak naar kijkt.

[anchor=Praktijk][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Praktijk.jpg[/img][/anchor]

Het testen van een voeding is een kostbare aangelegenheid. Ik heb in het verleden een aantal keer gebruik mogen maken van het testlab van Cooler Master om voedingen te testen. Helaas is deze opstelling defect geraakt en een nieuwe aanschaffen doe je niet “even”.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/PSUlab1.jpg[/img]

Je hebt het over testapparatuur wat al vrij snel richting de €50.000 kan lopen of zelfs hoger dan dat. Zo’n opstelling thuis neerzetten is ook niet echt een optie helaas anders had ik dit zeker gedaan. Wat we wel kunnen doen is de voeding inbouwen in een systeem om te laten zien hoe de voeding ingebouwd kan worden en of de kabels in de praktijk ook echt lang genoeg zijn. Daarvoor maken we gebruik van de volgende onderdelen:

  • Intel Core i5 11600K Processor
  • ASUS Maximus XIII Hero moederbord
  • Corsair Vengeance LPX 3200 MHz C16 geheugen
  • Kingston A400 128GB SSD
  • AMD Radeon RX 6900XT videokaart
  • Cooler Master Mastercase H500M kast

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1519.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1520.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1521.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1522.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1523.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1525.JPG[/img]

We beginnen bij de 24-pins connector. Dit is de grootste connector om aan te sluiten en over het algemeen ook de meest vervelende. Dit omdat de kabels normaal gesproken niet lekker kan buigen. Dat is met deze kabels geen probleem. Hij is vrij flexibel waardoor een 180 graden bocht makkelijk gemaakt kan worden. Vervolgens gaan we kijken naar de EPS connectoren. De 4+4 pins connector kon in de H500M kast niet in zijn geheel door de opening vanwege een uitstekend deel. Maar door het loshalen van de twee connectoren konden deze er wel doorheen. Ook hier zie je hoe flexibel de kabels kunnen zijn. Deze weten de bocht makkelijk te maken zodat er weinig van de overtollige kabels te zien is.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1531.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1532.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1539.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1541.JPG[/img]

De SATA connectoren zijn ook vrij flexibel, al kan het gebeuren dat je ineens een kabel 180 graden moet draaien omdat de connector verkeerd om zit. Dit is makkelijk te doen. Draai hem zoals je zelf wilt en sluit de connector aan op de schijf. Bij de PCIe kabels bestaat er de kans dat je wat kabellengte over houdt aan het eind, vooral wanneer je er voor kiest om twee losse kabels aan te sluiten in plaats van één kabel met het verlenggedeelte. Gelukkig is dit makkelijk bij elkaar te binden of terug te buigen. De lengte is net genoeg om de kabels mooi strak te krijgen en aan te sluiten op de videokaart. Het restant is op te binden door middel van tiewraps.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1544.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1545.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1546.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1547.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1549.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1550.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1551.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1552.JPG[/img]

Tijd om het geheel aan te sluiten. Als eerste pakken we de EPS connectoren. Die sluiten we aan op de aangegeven plek. Nu is het lastig om de connectoren op de verkeerde plek aan te sluiten omdat elke aansluiting anders is. Vervolgens kunnen we dezelfde connectoren aansluiten maar zijn deze bedoeld voor de PCIe connectoren van de videokaart. Als deze aangesloten zijn dan zien we dat er nog een plek over blijft. Daar zou je later nog een PCIe kabel op aan kunnen sluiten als je deze los erbij koopt. Dan pakken we de connectoren voor de 24-pins aansluiting van het moederbord. Dit zijn twee losse connectoren die onder elkaar geplaatst moeten worden. Als je de ventilator aan de onderkant plaatst dan zijn dit ook de connectoren die het verste weg zitten van de zijkant van de kast. Als laatste pakken we de 5-pins connector voor de SATA aansluitingen. De molex connectoren maken ook gebruik van deze connector. Als alles dan aangesloten is dan blijven een paar poorten leeg. Dat is absoluut geen probleem.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1555.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1556.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1557.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Coolermaster/MWE850V2/Pics/IMG_1558.JPG[/img]

Dan is het alleen nog een kwestie van de voeding in de kast hangen. Daarvoor moet er bij deze kast een bracket losgehaald worden waar de voeding op vast geschroefd wordt. Daarna kan de voeding in de kast geschoven worden. Plaats je de ventilator naar beneden dan zie je de tekst ondersteboven staan. De naam van de voeding staat wel goed en als je toevallig een opening hebt aan de zichtbare kant dan kun je deze tekst mooi zien. Het makkelijke aan de platte kabels is dat ze makkelijk ergens tussen gestopt kunnen worden of vastgebonden met een tiewrap. Wel kan het zijn dat de EPS kabel net iets te kort is om netjes weg te werken. Qua kabelmanagement is het lekker om alles makkelijk weg te kunnen werken. Eindresultaat: een mooi afgewerkt systeem zonder al teveel kabels in de weg.

[anchor=Conclusie][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Conclusie.jpg[/img][/anchor]

Een voeding is niet een component wat je vaak zult aanschaffen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je systeem. Immers: heb je geen voeding, gaat je computer niet aan. En is je voeding te zwak dan kan het gebeuren dat je complete systeem er ineens mee stopt als je teveel vraagt.. Heb je een goede voeding dan gaat deze zeker heel wat jaren mee. Het reviewen van een voeding is niet iets wat je veel ziet gebeuren.Daar is normaal gesproken specialistische apparatuur nodig, wil je echt goed kunnen testen wat een voeding doet em of de gemaakte beloftes waargemaakt worden. Deze apparatuur is helaas niet zomaar voor handen. Bij de plek waar dit voor mij mogelijk was is de opstelling defect geraakt en tot op heden niet hersteld. Toch valt er wat te zeggen over deze voeding zonder dat je hem uitvoerig test.

Het uiterlijk van deze MWE850 is zoals vele voedingen: een zwart doosje met wat bestickering en een aantal connectoren. Daardoor weet je welk merk en type voeding je hebt en wat de prestaties zouden moeten zijn van deze voeding. Het aantal connectoren is prima in orde, net als het aantal kabels. Er is zelfs nog een aansluiting over om later een extra kabel op aan te sluiten als je dat zou willen. Je zult maar net die ene kabel nodig hebben voor je overklok machine. Er zijn normaal gezien genoeg kabels aanwezig om een high-end systeem te voorzien van stroom. Jammer genoeg zijn deze kabels niet gesleeved om de afwerking net iets mooier te krijgen. Maar dat mag de pret niet drukken.

De kabels zijn flexibel en buig je deze in een bepaalde bocht dan blijft de kabel deze vorm behouden. Omdat de individuele kabels naast elkaar geplaatst zijn, zijn deze vrij plat. Zo kunnen de kabels netjes weggewerkt worden, al dan niet gebogen. Helaas is er geen tasje aanwezig om de overtollige kabels in op te bergen. Dit is voorbehouden aan de voedingen uit hogere klassen. Maar gelukkig kun je deze nog steeds in de doos opbergen zodat je weet bij welke voeding de kabels horen. Ook tiewraps worden niet geleverd.

De voeding doet wat hij moet doen: stroom leveren. En 850 Watt is voorlopig voldoende voor de zwaardere pc’s op het moment. Ik doe mijn benchmarks altijd met een 750 Watt voeding maar daarbij is slechts één component overgeklokt. Voor het overklokken van een processor is het wel zo fijn dat er nu twee EPS connectors aanwezig zijn in plaats van één. Zo krijgt de processor de stroom die het nodig heeft. Wil je het maximale uit alle componenten halen dan is het wel fijn om wat meer reserve te hebben. En dan heb je met deze 850 Watt voorlopig wel.

Voor de prijs van €95,- krijg je zeker waar voor je geld.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Plus.png[/img]

Volledig modulair
Stil
Voldoende kabels aanwezig
Voldoende power voor zware systemen
Prima prijs/kwaliteit
Platte kabels handig voor cable management

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Min.png[/img]

Geen gesleevede kabels
Geen opbergtasje voor je kabels
EPS kabel kan net te kort zijn om netjes weg te werken
Geen tie-wraps meegeleverd

Mocht je op- en/of aanmerkingen hebben of iets te vragen, dan hoor ik het uiteraard graag. Mocht je dit een leuke review vinden, dan hoor ik het dit natuurlijk ook graag. 🙂 Het motiveert mij om nog meer reviews te maken.

Wat vind jij?

Vlammend
0
Tof
0
Heet
0
Meh
0
Nope
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in:Voedingen