Headsets

Sharkoon Skiller SGH30 Review

[anchor=Boven][/anchor]

[list]
[*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump]
[*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump]
[*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump]
[*] [jump=Software]Software[/jump]
[*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump]
[*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump]
[/list]

[anchor=Inleiding][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Inleiding.jpg[/img][/anchor]

Allereerst wil ik Sharkoon bedanken voor het beschikbaar stellen van deze Skiller SGH30 headset.

Het merk Sharkoon zal bij veel mensen ondertussen bekend zijn. Het merk maakt producten op verschillende gebieden binnen de computerwereld. Zo maken zij computerkasten (wie kent ondertussen de TG4/5/6 kasten niet), toetsenborden, muizen, headsets, muismatten, audio DAC’s en adapters om interne schijven extern aan je computer te hangen. Over de DAC’s heb ik een tijdje geleden al een review geschreven en de adapters voor schijven hebben mij menigmaal geholpen gegevens terug te halen van schijven die het nauwelijks meer deden.

Uiteraard zijn producten te koop in verschillende prijzen. Zo zijn er producten van tien euro te vinden bij budgetzaken maar ook producten van duizenden euro’s voor de echte liefhebbers. Het is maar net wat je verwacht van een product en hoeveel geld je er voor over hebt en je ook te besteden hebt. Menig persoon zou best die hele dure headset willen hebben maar niet het geld er voor hebben. Gelukkig zijn er ook producten te koop die weinig kosten maar er toch nog leuk uit kunnen zien.

Het onderwerp van vandaag is een headset uit de goedkopere lijn van Sharkoon: de Skiller SGH30 headset. Een headset die op het moment van schrijven maar €30,= kost bij verschillende winkels. Maar wat krijg je eigenlijk voor dit geld en is de headset ook het geld waard? We gaan het zien in deze review.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Specificaties][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Specs.jpg[/img][/anchor]

Voordat we een blik gaan werpen op deze headset kijken we eerst even naar de specificaties.

[img width=600 height=1098]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Specs.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/F1.jpg[/img]

Zoals te zien is in de specificaties maakt deze headset gebruik van 40mm drivers, een formaat wat de meeste fabrikanten gebruiken. Echter bepaalt het soort drivers de kwaliteit. Sharkoon heeft voor deze headset dynamische drivers gebruikt met een impedantie van 32 ohm, iets wat vaker voor komt. De headset weegt 300 gram zonder het snoer. De microfoon is omni-directioneel en pikt dus geluid van alle kanten op. Deze is voorzien van een pop-filter zodat harde tonen ietwat gedempt worden. De kabellengte bedraagt 240 centimeter wat lekker lang is. Verder is de USB aansluiting verguld, wat er mooi uit ziet maar verder niet veel toe voegt aan kwaliteit.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/F2.jpg[/img]

Een headset moet lekker comfortabel zitten en dat is ook iets waar Sharkoon de nadruk op legt. Dankzij de oorkussens die afgewerkt zijn met synthetisch leer moet de headset zich om je oren gaan vormen, zelfs wanneer de headset langere tijd gebruikt wordt. Het metalen frame aan de bovenkant zorgt er voor dat de headset goed tegen de oren aangedrukt blijven zitten terwijl de hoofdband zich automatisch afstelt aan je hoofd. Zelf afstellen is dus niet nodig.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/F3.jpg[/img]

Het is 2021 dus een headset is niet compleet als er geen RGB op zit. Dus zien we ook op deze Skiller headset RGB terug en wel op de oorschelpen. De S van Skiller licht op in allerlei kleuren die vloeiend in elkaar over lopen. Dat is ook meteen alle verlichting die aanwezig is. Deze verlichting is helaas niet aan te passen qua kleur of patroon: what you see is what you get dus.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/F4.jpg[/img]

Er is echter wel software beschikbaar voor deze headset. Met de software kan er gebruik gemaakt worden van de virtuele 7.1 surround optie die de headset bevat. Maar ook het gewone geluid kan aangepast worden in de software. Er zijn standaard al presets aanwezig maar het geluid kan door middel van tien verschillende sliders naar je eigen smaak aangepast worden.

Meer informatie is terug te vinden op de website van Sharkoon

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Unboxing][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Unboxing.jpg[/img][/anchor]

Laten we de doos er eens bij pakken en kijken wat we allemaal krijgen geleverd.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9434.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9436.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9441.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9443.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9444.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9446.JPG[/img]

Op de voorkant de standaard dingen die een verpakking tegenwoordig bevatten: een foto van de headset, linksboven de merknaam en onderaan de typebenaming. Ook worden hier nog de RGB verlichting en de virtuele 7.1 opties benoemd. Op de achterkant van de doos zijn nog een aantal onderdelen van de headset uitgelicht. Maken we de doos open dan zien we meteen de beugels terug van de headset. Deze zitten netjes in plastic verpakt zodat ze niet beschadigd raken. De headset hangt over het karton en is er in één geheel uit te halen. Het karton is blauw uitgevoerd en bevat rechts het Skiller label. Aan de achterkant van het karton zit de kabel weggewerkt samen met de handleiding. Dit is een klein boekje met wat handige tips en tricks van de headset.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9533.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9540a.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9541a.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9544.JPG[/img]

De kabel is in een plastic zakje gestopt. Halen we deze kabel eruit dan zien we dat hij netjes voorzien is van een nylon huls. Dit geeft mij persoonlijk een afgewerkt gevoel en het moet voorkomen dat de kabel in de knoop raakt. De connector is verguld wat moet zorgen voor een betere data overdracht. Persoonlijk merk ik hier zelf vrij weinig van. Op het zwarte gedeelte staat het logo en de merknaam nog een keer vermeld. Ook dit ziet er naar mijn mening netjes en afgewerkt uit.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9546.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9548.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9551.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9553.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9571.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9555.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9557.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9576.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9575.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9574.JPG[/img]

Gaan we naar de headset kijken dan ziet deze er vrij basic uit. De headset is zwart uitgevoerd met twee metalen beugels aan de bovenkant. Aan beide kanten van de headset zien we het logo en de merknaam terug maar deze delen maken puur onderdeel uit van de constructie en zijn niet af te stellen. Aan de bovenkant bij de metalen beugels zien we een verstelbare band. In deze band is het Skiller kenmerk gedrukt. De band kan uitgerekt worden waardoor deze zich aanpast aan je hoofd. Geen vooral ingestelde lengtes maar een naadloos systeem waardoor de headset goed op je hoofd blijft zitten. Er loopt een kabel doorheen die moet zorgen dat de verlichting en de driver aan de rechterkant ook hun ding kunnen doen. Aan de andere kant van de band zien we een dunne laag gevuld met schuim die moet zorgen voor comfort tijdens het dragen van de headset.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9563.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9565.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9566.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9568.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9567.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9879.JPG[/img]

Op de zijkant van de headset vinden we het logo van Skiller terug. Het plaatje lijkt van metaal maar schijnt bedriegt: dit is gewoon plastic. Wel zit onder het logo de LED verlichting verstopt. Hier later meer over. Achterop de linker oorschelp vinden we een draaiknop en een schakelaar. De schakelaar is bedoeld om de microfoon uit te zetten als dat nodig is, het wieltje is bedoeld om het volume niveau aan te passen. Beiden zijn netjes weggewerkt en makkelijk te bedienen. De oorschelpen zijn voorzien van kunstleer met daaronder een redelijk stevige laag memory foam. Dit om de headset comfortabel aan te laten voelen tijdens het dragen. Kijken we als laatste naar de microfoon. Deze is vanuit de verpakking al voorzien van een windscherm. Deze moet er voor zorgen dat, wanneer je uit ademt, dit niet te horen is in de microfoon. Onder het scherm zien we de microfoon terug. Niet al te moeilijk in elkaar gezet en doet wat hij moet doen. Deze pikt van alle kanten het geluid op en stuurt het door naar het programma wat op dat moment in gebruik is.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Software][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Software.jpg[/img][/anchor]

Zoals veel apparaten tegenwoordig heeft ook de SGH30 van Sharkoon de beschikking over software. Weliswaar niet om de verlichting aan te passen maar om diverse instellingen voor het geluid aan te passen. De software is terug te vinden op de productpagina van de headset. Helaas is er niet één pakket om alle hardware te bedienen, wellicht is dat nog iets waar Sharkoon aan kan werken.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/1.jpg[/img]

De installatie van het pakket is niet anders dan anders. Je krijgt een paar schermen te zien waarin je onder andere de installatie locatie moet aangeven. Als alles klaar is staat er een snelkoppeling op je bureaublad indien je daarvoor gekozen hebt tijdens installatie.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/2.jpg[/img]

Start je het programma zonder dat de headset aangesloten is dan krijg je vanzelf een melding te zien dat het apparaat aangesloten moet worden. Doe je dit niet dan zal er ook niets verschijnen op je scherm. Sluit je de headset aan terwijl dit open staat en druk je op OK dan zal het programma alsnog starten.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/3.jpg[/img]

Wanneer je het scherm voor het eerst te zien krijgt komt er een popup dat je er wel voor moet zorgen dat de headset gekozen is als uitvoer apparaat. Anders worden de instellingen van een ander apparaat gewijzigd en dat is niet echt de bedoeling of mogelijk. Je kunt er voor kiezen om dit scherm niet meer weer te laten geven.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/4.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/5.jpg[/img]

Klik je het scherm weg dan krijg je het beginscherm te zien van de applicatie. Daarin kan het algemene volume aangepast worden maar ook het volume van zowel het linker als het rechter kanaal. Wanneer je op de microfoon klikt kunnen de instellingen van de microfoon aangepast worden (wat vrij logisch is).

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/7.jpg[/img]

Er lijken niet veel opties aanwezig te zijn. Schijn bedriegt echter. Wanneer je met de rechter muisknop op de speaker klikt krijg je maar liefst zeven verschillende opties te zien waar je uit kunt kiezen. De eerste hebben we al gehad aangezien dit de volumebediening is. De overige opties zijn de Samplesnelheid, de Equalizer, de Omgevingseffecten, de 7.1 Virtual Speaker Shifter (ook VSS genoemd), de Xear SingFX en de Xear Surround Max.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/8.jpg[/img]

In het scherm sample snelheid kunnen we kiezen tussen twee verschillende opties: 44.1 of 48 KHz. In de praktijk zul je echter weinig verschil gaan merken tussen deze twee opties.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/9.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/10.jpg[/img]

Het volgende scherm heeft wat meer effect op het geluid. Dit is namelijk de Equalizer van de headset. Normaal staat deze uitgeschakeld en krijg je het geluid normaal door. Maar schakel je dit in dan kunnen er aardig wat geluidsopties gekozen worden. Denk aan hele zware bas of precies het tegenovergestelde: dat de hoge tonen heel hard klinken en de bas juist weggefilterd wordt. Wat ook kan is zelf een Equalizer schema ontwikkelen. Deze kan daarna opgeslagen worden zodat het schema later makkelijk weer gekozen kan worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/11.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/12.jpg[/img]

De volgende optie die we tegenkomen maakt het mogelijk dat er een omgevingseffect wordt toegevoegd aan het geluid. Dit houdt in dat je het geluid hoort alsof je in een andere omgeving staat als in een kamertje. Denk aan een cafe, een badkamer of een theater waarbij er meer echo aanwezig is. Gaan we een scherm verder dan zien we de Virtual Speaker Shifter. Hiermee is het mogelijk om de individuele speakers in de 7.1 opstelling aan te passen qua geluidsniveau. Zo kunnen de speakers achter zachter gezet worden of juist de bas wat harder gezet worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/13.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/14.jpg[/img]

Dan zijn er nog twee opties van Xear aanwezig. De eerste gaat over de SingFX waarmee de toonhoogte aan te passen is. Wil je eigenlijk helemaal geen geluid horen dan kun je de stemvervaging inschakelen. Zo hoor je alleen de muziek en niet de zang. Als laatste zien we nog de Surround Max optie waarmee een ruimtelijker geluid gecreëerd kan worden. Hiervoor moet wel de eerder genoemde VSS aan staan.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/15.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/16.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/17.jpg[/img]

Ook bij de microfoon zijn er een paar opties terug te vinden. Eerst de volume bediening waarmee de microfoon harder of zachter gezet kan worden. Met de sample snelheid kan er wederom gekozen worden tussen de 44.1 en 48 KHz optie. Maar ook hier is niet veel verschil te vinden. Met SingFX is het mogelijk een effect aan je eigen stem toe te voegen. Denk hierbij aan een echo of de stem van bijvoorbeeld een eend. Als laatste is er nog de Noise Reduction optie aanwezig waarmee omgevingsgeluid weggefilterd wordt. Dit staat dus standaard niet aan.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/18.jpg[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Sw/6.jpg[/img]

Houden we nog twee schermen over die via de knoppen rechtsboven te benaderen zijn. Het scherm met de “I” geeft de informatie weer van onder andere de codec, de firmware versie en veel Xear logo’s. Klikken we de radar aan dat komen we nog bij een paar applicatie opties. Hier kan de taal aangepast worden maar ook of er een logo zichtbaar moet zijn in het systeemvak.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Ervaring][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Ervaring.jpg[/img][/anchor]

Tijd om het te hebben over mijn ervaring met deze headset. Als dagelijkse headset gebruik ik op dit moment de MH752 van Cooler Master, waar eerder een review van online is gekomen. Maar we hebben het hier over een hoofdtelefoon uit een andere prijsklasse. Overschakelen naar een andere headset is altijd een kwestie van wennen. Toen ik deze headset voor het eerst op had gezet had ik het idee dat hij wat strak aan voelde onderaan de oren waar ongeveer de kaak begint. Het schuim heeft echter wat tijd nodig om zich aan te passen aan je gezicht. Na een tijdje merk je het drukkende gevoel niet meer. De headset past prima op mijn hoofd. Er was nog genoeg ruimte voor de headset om verder naar beneden te gaan en ik heb toch echt niet het kleinste hoofd. De oorschelpen kunnen helaas niet draaien. Dit zou het draagcomfort kunnen verbeteren maar we hebben het wel over een budget headset. Ook de microfoon is niet los te halen. Op zich niet zo’n probleem maar het maakt het opbergen iets lastiger. De lange kabel was ideaal want zo kon deze achterin mijn pc en had ik nog genoeg lengte over om te kunnen bewegen.

Toen ik voor het eerst een video startte dacht ik: wat klinkt het geluid zacht. Maar het bleek dat het volume op de headset zelf op 50% stond. Deze heb ik naar 100% gezet en de volume bediening doe ik eigenlijk compleet vanuit Windows. De headset kan best hard. Wat wel opvallend is, is dat vooral de lage bastonen erg aanwezig zijn in het standaard profiel. Dit is een fenomeen wat vaker voor komt bij goedkopere headsets. Wanneer je de Equalizer inschakelt dan valt een en ander wel aan te passen. Tijdens het gamen heb ik geen problemen ervaren en is alles gewoon goed te horen.

De microfoon heb ik getest door middel van een voice recorder opname. Deze opname klinkt vrij goed voor het prijsniveau. Natuurlijk is dit niet te vergelijken met een studiomicrofoon die maar liefst een veelvoud kost van deze complete headset. De opties om het geluid van de microfoon aan te passen zijn een leuke toevoeging. Alleen om mijzelf als een vrouw te laten klinken lukte niet echt. Ik kwam een beetje blikkerig over en klonk niet echt als een vrouw. Een zwaardere stem daarentegen klonk wel prima.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9577.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9580.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9582.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9586.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9596.JPG[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/SGH30/Pics/IMG_9600.JPG[/img]

Zoals het een headset anno 2021 betaamt, mag natuurlijk verlichting niet ontbreken. Deze ziet er netjes uit en doet zijn ding. Letterlijk dan, want helaas is de verlichting niet aan te passen of uit te zetten. Naar mijn mening zou dit makkelijk in de software aangepast kunnen worden. Ook jammer is het dat er niet één pakket is voor alle randapparatuur maar dat je elke applicatie los moet installeren. Niet echt prettig om uiteindelijk drie verschillende pakketten op je computer te hebben staan van dezelfde fabrikant. Dit kan wel iets beter.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

[anchor=Conclusie][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Conclusie.jpg[/img][/anchor]

En wat is het eindoordeel van deze SGH30 headset van Sharkoon? Zeker niet slecht voor het bedrag wat je neertelt voor deze headset. Natuurlijk kun je geen features verwachten die op headsets van €100+ euro’s zitten maar het is ook niet zo dat deze headset compleet bij het vuilnis hoort. Integendeel! Het geluid klinkt behoorlijk goed. Er is alleen standaard wat veel bas aanwezig. Dit is wel aan te passen via de software. Okok het geluid in games is prima. Je hoort in shooters echt wel waar de vijanden vandaan komen. Er is geen dof geluid aanwezig waardoor je niet weet wat waar gebeurt.

De headset past zich makkelijk aan aan je hoofd maar in het begin heb je wel een drukkend gevoel op je hoofd. Dit went na verloop van tijd waardoor de headset toch prettig aan voelt. Helaas zijn onderdelen niet los te koppelen van de headset, zodat je hier wel rekening mee moet houden als je de headset opbergt. Denk hierbij aan de uitstekende microfoon of de kabel die niet los te halen is.

Als we het gaan hebben over software: het is al een verrassing dat een headset uit deze prijsklasse software tot zijn beschikking heeft. Helaas is het wel zo dat voor elk apparaat van Sharkoon een apart programma geïnstalleerd moet worden. De software bevat veel instelmogelijkheden en het is zelfs mogelijk om de verschillende speakers in een 7.1 opstelling aan te passen qua geluidssterkte. Dit zie je zeker niet bij veel andere headsets rond de €30.-. Gesprekken zijn makkelijk te volgen. De microfoon is geen wereldwonder maar doet wat het moet doen: geluid overbrengen naar de andere mensen in het gesprek. Via de software is het zelfs mogelijk om Noise Cancelling in te schakelen.

RGB is ook van de partij. De uitvoering hiervan is prima maar helaas is deze niet naar eigen wens in te richten. Je bent dus afhankelijk van de ingebouwde cycling mode tussen de verschillende kleuren. De verlichting is tevens niet uit te zetten, deze brandt dus altijd. Ook wanneer je de computer in slaapstand zet zal de verlichting gewoon blijven branden.

Kortom: voor €30,- euro krijg je zeker waar voor je geld als je op zoek bent naar een budget headset!

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Plus.png[/img]

Bang for buck headset
RGB verlichting voor de extra FPS
Geluid klinkt gewoon goed
Software aanwezig om geluid aan te passen
7.1 in games werkt aardig, vooral in shooters
Bediening in de headset

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Min.png[/img]

Verlichting niet aan te passen of uit te zetten
Onderdelen niet los te koppelen
Kan wat onder het oor drukken maar dat verschilt per persoon
Bas is standaard ietwat overheersend

Mocht je op- en/of aanmerkingen hebben of iets te vragen, dan hoor ik het uiteraard graag. Vond je dit een leuke review, dan hoor ik het dit natuurlijk ook graag. 🙂 Het motiveert mij om nog meer reviews te maken.

[jump=Boven]Terug naar boven[/jump]

Wat vind jij?

Vlammend
0
Tof
0
Heet
0
Meh
0
Nope
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in:Headsets

Headsets

Cooler Master MH752 review

Inleiding Specificaties Unboxing Software Ervaring Conclusie [img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Coolermaster/Inleiding.jpg[/img] Dank aan Cooler Master voor het beschikbaar stellen ...