Muizen

Corsair Dark Core RGB SE Performance Wireless Gaming Mouse

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Corsair/Inleiding.jpg[/img]

Eerst wil ik Corsair bedanken voor het beschikbaar stellen van deze muis en muismat.

Corsair brengt al jaren lang verschillende soorten hardware op de markt. Ze zijn al tijden bekend van producten zoals geheugenmodules, kasten, koelers, ssd’s, headsets, toetsenborden en muizen. Maar men heeft tegenwoordig ook complete pc’s in het assortiment zitten, zoals de Corsair One. Er is zelf een bureaustoel van Corsair verschenen, maar dat lijkt iedereen tegenwoordig te doen.

Het product van vandaag valt in de categorie muizen. Daarvan bestaan er al behoorlijk wat met een logo van Corsair er op. De M65 is een bekende met de beroemde “Sniper” knop die er voor moet zorgen dat de DPI instellingen drastisch omlaag worden geschroefd. Daardoor wordt het mikken in sniper modus makkelijker. Ook de Glaive met het verwisselbare duimstuk is een mooie verschijning. Zie [url=https://tweakers.net/productreview/169879/corsair-gaming-glaive-rgb-mouse-aluminium.html] hier [/url] mijn eerdere review van deze muis. Echter was er nog geen draadloze muis van Corsair.

Tot nu, want Corsair brengt de Dark Core RGB SE muis op de markt. Een muis die via Bluetooth, via de meegeleverde ontvanger of met een meegeleverde USB kabel kan werken. Deze muis is voorzien van een accu die via de MM1000 muismat (tevens van Corsair) op te laden is. Wil je dit niet, dan er is ook de non-SE editie. De muis zelf kost rond de €99,- terwijl de MM1000 muismat voor ongeveer €90,- van eigenaar wisselt. De non-SE versie van de muis is verkrijgbaar voor een vanaf prijs van €79,-. Maar is deze muis het geld ook waard? Daar gaan we vandaag achter komen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Corsair/Specs.jpg[/img]

Als eerste kijken we naar de specificaties van deze muis:

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/S1.png[/img]
[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/S2.png[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/F0.jpg[/img]

Natuurlijk is DE feature dat dit de eerste draadloze muis is van Corsair. Veel fabrikanten hadden al een variant die draadloos werkt, maar Corsair nog niet. De Dark Core is op twee manieren draadloos te verbinden, namelijk via de 2.4 GHz ontvanger die meegeleverd wordt en via Bluetooth. Deze laatste optie is over het algemeen aanwezig op laptops en moederborden met een Wifi/Bluetooth module. Mocht je het draadloze toch niet fijn vinden, dan is het ook mogelijk deze muis aan te sluiten met de 1.8 meter lange USB kabel die in de doos terug te vinden is.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/F1.jpg[/img]

De muis maakt geen gebruik van batterijen maar bevat een ingebouwde accu. Deze moet volgens Corsair ongeveer 16 uur mee gaan als de verlichting aan staat. Om de Dark Core weer van stroom te voorzien, kan hij opgeladen worden via de MM1000 muismat of elk ander Qi oplaadpunt. Tijdens het laden kan de muis niet gebruikt worden, ook niet op de MM1000 muismat. Dit is anders dan het systeem van Logitech, waarbij de muis wel op laadt terwijl je hier gebruik van maakt. Tevens laadt de muis op als je de USB kabel gebruikt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/F2.jpg[/img]

In tegenstelling tot de Corsair Glaive staat hier wel vermeld wat voor sensor er ingebouwd is. Dat is dezelfde PWM3367 sensor die terug te vinden is in de Glaive. En hier is niets mis mee: in mijn review van de Glaive was al te lezen dat dit een prima sensor is. Dat deze sensor ook op de Dark Core gebruikt wordt, kan ik alleen maar toejuigen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/F3.jpg[/img]

Voor de rest zijn profielen op te slaan in het geheugen van de muis, de verlichting kan (uiteraard) aangepast worden en de muisknoppen zijn naar eigen smaak te programmeren. Deze knoppen hebben trouwens de beschikking over de bekende Omron switches, die tot 50 miljoen keer ingedrukt kunnen worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/M1.jpg[/img]

Dan is er nog de MM1000 muismat. Deze is gemaakt van hard kunststof, zodat deze niet makkelijk kapot gaat. De mat kan met twee USB stekkers aangesloten worden. Een van de stekkers zorgt voor het laden via het Qi laadpunt, terwijl de andere connector zorgt voor de USB passthrough. Hiermee kan de USB poort, die op de achterkant van de muismat zit, gebruikt worden om een USB apparaat op aan te sluiten. Hier zou ook de ontvanger van de Dark Core muis op aangesloten kunnen worden.

Deze en meer informatie over [url=https://www.corsair.com/ca/en/Categories/Products/Gaming-Mice/DARK-CORE-RGB-SE-Performance-Wired-Wireless-Gaming-Mouse-with-Qi%C2%AE-Wireless-Charging/p/CH-9315311-NA]de muis[/url] en [url=https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Gaming-Mousepads/Wireless-Charging-Mousepads/MM1000-Qi%C2%AE-Wireless-Charging-Mouse-Pad/p/CH-9440022-NA]de muismat[/url] is terug te vinden op de websites van Corsair.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Corsair/Unboxing.jpg[/img]

Genoeg gepraat. Tijd om de muis eens uit te pakken.

Dark Core

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8095.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8101.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8097.JPG[/img]

De verpakking van de Corsair Dark Core RGB SE komt redelijk bekend voor. Deze is weer voorzien van het bekende zwart/gele kleurschema, waarbij in het midden de muis te zien is. Op de achterkant staat de muis weer afgebeeld met daarbij de diverse opties en functies van de muis. Klappen we het deksel open, dan zien we daar meteen de muis terug. Links op de flap zien we nog dat de muis op te laden is via de muismat (dit verderop in deze review).

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8188.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8197.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8222.JPG[/img]

Als het binnendoosje uit de verpakking gehaald wordt, dan komt als eerste de documentatie tevoorschijn. Dit zijn een installatiehandleiding en een garantie document. Onder dit papierwerk zien we de accessoires terug. Bij deze muis zijn dat de verwisselbare zijkant voor de rechterkant, de USB naar micro-USB connector, de USB 2.4GHz ontvanger en de USB naar micro-USB kabel. Wat opvallend is, is dat Corsair geen gewichten mee levert. Je moet het doen met het standaard gewicht van de muis. Aangezien het een draadloze muis is, is hij wel wat zwaarder dan bedrade muis.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8820.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8822.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8824.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8826.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8830.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8833.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8832.JPG[/img]

Tijd om te kijken naar de muis zelf. Deze ziet er naar mijn mening strak uit zonder al teveel fratsen. Uiteraard is er geen kabel op deze muis te zien, deze kan namelijk later aangebracht worden. (Of je laat hem gewoon weg). Bovenop de muis vinden we zes knoppen terug. Links en rechts mogen natuurlijk niet ontbreken en vinden aansluiting met een middenstuk. Met de knop in het midden is het mogelijk te wisselen tussen maximaal drie profielen die in de muis opgeslagen kunnen worden. Er zijn standaard al drie verschillende profielen opgeslagen. Mocht er geen software aanwezig zijn op de pc, kan er toch snel gewisseld worden. Het muiswieltje fungeert ook als muisknop. In een browser wordt zo een link in een nieuw tabblad geopend, maar het is mogelijk de functie hier van aan te passen in de software. Aan de linkerkant zien we nog twee knoppen terug. Hiermee kan de DPI van de muis aangepast worden. Deze waardes zijn in te stellen via de software, maar staan standaard op 800, 1500 en 3000. De actieve preset kan afgelezen worden aan de zijkant van de muis.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8837.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8839.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8844.JPG[/img]

Aan de linkerkant van de muis vinden we drie knoppen. De knop links en rechts hebben als standaard actie vooruit en achteruit. Dit kan gebruikt worden om de volgende of vorige pagina te bezoeken. De middelste knop is de “sniper” knop. Door deze knop in te drukken, wordt het DPI verlaagd naar 400 DPI zolang deze ingedrukt blijft. Als de knop losgelaten wordt, wordt de oude waarde weer actief. Verder zien we hier ook de eerder besproken lampjes zitten die aangeven welke DPI mode actief is. Als laatste zien we hier nog een steun waar de duim op kan rusten. Zo schuift de duim niet de hele tijd over het bureau maar kan hij keurig met de muis mee bewegen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8856.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8858.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8859.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8857.JPG[/img]

Aan de rechterkant van de muis zien we geen knoppen zitten. Hier zit een gladde zijkant. Deze zijkant is te verwisselen met een hulpstuk, waarbij de pink rust op de muis zelf. Dan hoeft deze niet de hele tijd over het bureau of de muismat te slepen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8847.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_0947.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_0956.JPG[/img]

Voorop de muis zien we de micro-USB aansluiting zitten. Hierop wordt de kabel aangesloten. De kabel gaat makkelijk in de aansluiting en de connector is mooi op maat gemaakt, zodat deze nergens achter kan blijven hangen.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8850.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8854.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_8853.JPG[/img]

Aan de onderkant van de muis zien we de PWM3367 sensor zitten. Een prima sensor die zichzelf al bewezen heeft. Verder zien we hier twee schakelaars terug. Met de linker schakelaar wordt de muis in- of uitgeschakeld. Met de rechter schakelaar kan geschakeld worden tussen de 2.4 GHz ontvanger of een bluetooth signaal. De muis kan dan zonder gebruik van de losse ontvanger aangesloten worden. Als laatste zien we vier teflon vlakken terug, die er voor moeten zorgen dat de muis soepel over het oppervlak glijdt.

MM1000 Muismat

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_8114.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_8128.JPG[/img]

Gaan we kijken naar de MM1000 die Corsair voor deze review heeft meegeleverd. Je hoeft deze mat niet bij perse bij de muis te kopen, maar hij kan wel gebruikt worden voor het opladen van de muis. Op de verpakking zien we een afbeelding van de muismat terug. Rechts onderin staat de Qi charging adapter afgebeeld met adapters die er bijgeleverd worden. Op de achterkant van de doos zien we wat andere features terug van deze mat.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_8143.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_8169.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_8171.JPG[/img]

Als we de doos open maken, zien we meteen de muismat liggen. Bovenin de doos zitten de accessoires. Deze kunnen makkelijk in de doos bewaard blijven, zodat je deze niet snel kwijt raakt. Standaard vinden we op de Qi charging pad een micro-USB aansluiting, maar hierop kan een adapter geplaatst worden zodat een apparaat met USB-C poort of lightning poort opgeladen kan worden.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_0983.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_0989.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_9357.JPG[/img]

De muismat ziet er strak uit. Het oppervlak van de mat is gemaakt van een hard plastic. Het is niet mogelijk om dit oppervlak te verwisselen voor een stoffen exemplaar. Je moet het doen met het harde plastic en daar is niet iedereen fan van. Aan de rechterkant van de muismat zien we een cirkel zitten. Dit is het punt waar de Qi lader zich bevindt. Aan de bovenkant zit een blok met daarop een LED. Deze gaat knipperen op het moment dat er een apparaat aan het opladen is.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_0997.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_9349.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_9345.JPG[/img]

Aan de achterkant van het blok zien we een dikke kabel uit het blok komen. Deze kabel is keurig afgewerkt met nylon, maar is wel heel erg dik. Doet mij denken aan mijn Corsair K70 toetsenbord. Aan het einde van de kabels zitten twee aansluitingen: één om de muismat te voorzien van stroom en de ander om de aansluiting achterop het blok te kunnen gebruiken. Deze aansluiting kan voor allerlei apparaten gebruikt worden, maar de meest logische apparaten zijn toch een USB stick of de ontvanger van de draadloze muis.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_0990.JPG[/img]

De onderkant van de muis is voorzien van een rubberen mat met een noppen structuur. Dit zorgt voor optimale grip, zodat de mat niet snel weg glijdt tijdens het gebruik van de muis.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_9367.JPG[/img]

Als de muis bovenop de cirkel gelegd wordt, dan gaat de muis laden en dat is tevens te zien aan de LED die links op de muismat zit. Deze begint dan te knipperen. Je moet er wel goed op letten dat de muis precies op de cirkel ligt, anders laadt hij helemaal niet op. Het is wel jammer dat de muis in de tussentijd niet gebruikt kan worden. Logitech heeft dat met de Powerplay optie iets beter voor elkaar.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_1006.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_1015.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_1021.JPG[/img]

Aangezien de muismat gebruik maakt van Qi, kun je ook je telefoon opladen via de muismat. Hiervoor kan de meegeleverde adapter gebruikt worden, maar telefoons die draadloos laden ondersteunen kunnen ook op het oppervlak gelegd worden. Een leuke feature, maar het grote minpunt daarvan is weer dat de ruimte waar de telefoon op ligt niet gebruikt kan worden. Je muismat wordt dus nog kleiner dan dat hij al was.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Corsair/Software.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/1.jpg[/img]

De Dark Core kan zonder software gebruikt worden. Het is een kwestie van aansluiten en gaan maar. Wil je echter instellingen van de muis aanpassen, dan kun je niet om de software heen. Daar heeft Corsair iCue voor in het leven geroepen. 1 programma om alle ondersteunde apparaten te bedienen zoals muizen, toetsenborden, headsets en waterkoelers.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/2.jpg[/img]

Als de software voor het eerst opgestart wordt, is er een scherm te zien met alle apparaten van Corsair die aangesloten zitten. In dit geval is het alleen maar de Dark Core. Links is te zien dat er meerdere profielen in te stellen zijn. Zo is het mogelijk verschillende instellingen te laden voor diverse games. Deze profielen zijn op te slaan en kunnen gewisseld worden zonder behulp van de software. Verder zien we daar de opties Actions, Lighting Effects, DPI en Performance. Bovenin het scherm zien we vijf andere opties terug: Home, Dashboard, Instant Lighting, Settings en Community.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/3.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/4.jpg[/img]

Bij Dashboard kun je verschillende opties selecteren om te tonen op het dashboard. Dit kunnen gegevens van het apparaat zelf zijn, maar ook van het systeem. Denk aan de schijfruimte of het processor gebruik. Wat handig is, is dat ook de status van de batterij van de Dark Core weergegeven kan worden in het overzicht.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/5.jpg[/img]

Bij instant lighting kan, logischerwijs, met één druk op de knop de verlichting van de muis aangepast worden. Hier gaat het alleen om de statische verlichting, de overige opties bevinden zich links onder lighting effects.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/11.jpg[/img]

Bij settings is het mogelijk instellingen van de muis aan te passen. De accuduur kan beïnvloed worden door de verlichting helemaal uit te zetten, de muis eerder in slaapstand te laten gaan en/of een power saving mode aan te zetten. Een handige optie hier is om een icoon in de taakbalk te laten zetten die laat zien hoe vol de accu van de muis nog is. Verder zijn de instellingen van iCue zelf nog aan te passen, zoals de taal, een On Screen Display en updates van de muis en de software zelf.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/7.jpg[/img]

Verplaatsen we ons naar de opties links op het scherm, te beginnen bij de Actions Library. Hier kunnen macro’s aangemaakt worden en knoppen een andere functie krijgen dan deze standaard toegekend hebben gekregen. Maak een macro aan, neem de bewegingen op en sla deze op in een profiel. De macro kan je daarna toekennen aan een toets.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/8.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/14.jpg[/img]

Een item lager zien we de instellingen voor de verlichting. Er zijn vier effecten aanwezig, waarbij het laatste effect de static color is. Met rainbow verandert de muis geleidelijk van kleur, met pulse zal de muis gaan knipperen. De verlichting is op drie verschillende zones aan te passen: logo, zijkant en scrollwiel

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_9383.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_9384.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_9385.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_9377.JPG[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_9391.JPG[/img]

De verlichting ziet er netjes uit. Het komt niet over als een discotheek, maar het is wel zichtbaar aanwezig. Uiteraard is het wel zo dat, hoe feller de verlichting is, hoe korter de accu mee gaat.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/9.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_0961.JPG[/img]

Nog een optie lager zien we de instellingen voor de diverse DPI standen terug. Stand 1 staat op 800 DPI, stand 2 op 1500 en stand 3 op 3000 (alsof iemand die snel zou gebruiken). De sniper knop staat normaal gesproken ingesteld op 400 DPI om nauwkeuriger te mikken in een spel. Welke stand actief is, is te zien aan de lampjes linksvoor op de muis. Deze kleuren zijn ook naar wens aan te passen. Druk je de sniper knop in, dan gaan alle drie de lampjes branden tot je de knop weer los laat.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Software/10.jpg[/img]

Als laatste hebben we nog de performance instellingen. Denk hierbij aan Lift Off Distance en de Angle Snapping. Angle snapping kan soms handig zijn omdat er gecorrigeerd wordt, maar in games waar precisie belangrijk is, is het beter om deze optie uit te zetten.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Corsair/Ervaring.jpg[/img]

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_1141.JPG[/img]

Ik maak ondertussen al even gebruik van de Dark Core als mijn daily driver. Komende van de Glaive was het even wennen aan de rechterkant een ander gevoel te hebben. Op de Glaive zit namelijk een profiel verwerkt, wat op de Dark Core ontbreekt. Daardoor is het wat lastiger om de muis op te tillen. Echter, na wat gewenning was het een prima muis om mee te werken. Het is wel een grotere muis om vast te houden, dus mensen met kleine handen kunnen wellicht niet goed overweg met deze muis. Zelf heb ik aardig grote handen. Bij mij past de muis prima in de hand.

De linker- en rechter muisknop voelen solide aan en zijn makkelijk in te drukken. De middelste knop heeft duidelijk wat meer kracht nodig dan de andere twee knoppen. De knoppen links op de muis zijn voor mij makkelijk te bedienen. Vooruit en terug kunnen soepel ingedrukt worden. Net zoals bovenop heeft de middelste knop meer kracht nodig voordat hij actie onderneemt, maar dat is hierbij juist handig. Zo voorkom je dat je in games per ongeluk je DPI instellingen verlaagt.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/Dark_Core/Pics/IMG_9369.JPG[/img]

De verlichting is prima zichtbaar. Niet te overdreven aanwezig, maar zeker niet onzichtbaar. Een logo aan de voorkant wat brandt, twee strips aan de zijkanten en rondom het muiswieltje. En zoals eerder getoond is de verlichting makkelijk aan te passen in de software van Corsair.

Het opladen van de muis kan een gedoe zijn. De muis moet namelijk precies op de juiste plek liggen, wil hij opgeladen kunnen worden. Natuurlijk kan de kabel gebruikt worden, maar daarvoor koop je geen draadloze muis. Het laden duurt ook vrij lang. Het advies is dus om de muis op te laden als je klaar bent met gamen of even tussendoor weg gaat.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Corsair/MM1000/Pics/IMG_0985.JPG[/img]

Dat laden kan prima via de MM1000 muismat, maar deze mat was voor mij erg wennen. Ik gebruik in het dagelijks leven namelijk een stoffen mat. De mat glijdt niet weg tijdens het gebruik door het profiel aan de onderkant van de mat. Als je naast deze mat ook een toetsenbord van Corsair gebruikt, ben je wederon twee USB poorten kwijt. Dat brengt het totaal al op vier stuks. Gelukkig kun je de aansluiting achterop de muismat gebruiken om de ontvanger van de muis op aan te sluiten. Zo zit de ontvanger lekker dicht bij de muis en zal er al helemaal geen storing optreden. De Dark Core reageert prima op de MM1000 mat, maar had het idee dat andere muizen aan het krassen waren. Dit is getest met zowel de Steelseries Rival 600 als de Gigabyte M3 muis, waarbij de Steelseries een beetje aan het krassen was en de M3 wat harder klonk qua krassen. Visueel was er echter niets te zien.

[img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Corsair/Conclusie.jpg[/img]

Corsair heeft in het verleden genoeg muizen op de markt gezet in diverse prijsklassen. De Dark Core is pas de eerste draadloze muis van dit bedrijf en daarmee zijn ze rijkelijk laat. De concurrentie heeft al een tijd meerdere draadloze muizen in omloop gebracht. Corsair besluit het wel meteen goed aan te pakken door een degelijke muis te maken met high-end onderdelen.

De muis is op drie verschillende manier te gebruiken: met een kabel, via een bluetooth verbinding en via de meegeleverde ontvanger. Er valt wel wat te zeggen voor het gebruik van de 2.4 GHz band, aangezien deze ook gebruikt wordt voor Wifi verbindingen en met het toenemend aantal Wifi apparaten in de omgeving kan dit nog wel eens voor storing zorgen tussen muis en ontvanger. Storing heeft de muis tijdens het draadloos gebruik echt niet gehad.

Qua verlichting doet de muis het prima. Niet overdreven fel of een complete disco, maar subtiele verlichting op drie verschillende punten. Deze verlichting is makkelijk aan te passen via de iCue software. Mocht je absoluut geen waarde hechten aan de verlichting, is het mogelijk deze uit te zetten. De lampjes van de DPI instellingen branden overigens wel altijd.

Over het laadsysteem van de muis valt wel wat aan te merken. Logitech heeft met de G703 en G903 de Powerplay optie in het leven geroepen die er voor zorgt dat de muis tijdens het gebruik gewoon opgeladen wordt. Corsair maakt gebruik van de Qi standaard en hoewel dit prima werkt, kan de muis tijdens het laden niet gebruikt worden. Het laden kan via de MM1000 muismat van Corsair, maar dit gaat net zo goed via elke willekeurige Qi charging pad. Via de kabel is dat wel mogelijk, maar dan mis je de voordelen van het draadloos werken weer.

De MM1000 muismat is een ander verhaal. Deze mat moet bijna hetzelfde kosten als de Dark Core en dat is een hoop geld voor een muismat. Een harde muismat is tevens een persoonlijke keuze. Zelf ben ik er geen fan van. De Qi charging optie is een mooie toevoeging voor het laden van de muis, maar zoals eerder gezegd kan de muis tijdens het laden niet gebruikt worden. De laadstukken voor telefoons zijn ook een leuke optie, maar het laden van de telefoon op je muismat verkleint de werkruimte van de muis, die al niet al te groot is.

De Dark Core is een prima presterende muis en met een prijskaartje van €99,- zeker het geld waard. Dat kan niet echt gezegd worden van de MM1000 die €89,- moet kosten. Daarvoor ligt de prijs toch net iets te hoog.

Mocht je op- en/of aanmerkingen hebben of iets te vragen, dan hoor ik het uiteraard graag. Mocht je dit een leuke review vinden, dan hoor ik het dit natuurlijk ook graag. 🙂 Het motiveert mij om nog meer reviews te maken.

Wat vind jij?

Vlammend
0
Tof
0
Heet
0
Meh
0
Nope
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in:Muizen

Muizen

Sharkoon SHARK Force II Review

[anchor=Boven][/anchor] [img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Sharkforce/Pics/IMG_9532.JPG[/img] [list] [*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump] [*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump] [*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump] [*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump] [*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump] [/list] [anchor=Inleiding][img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/banners/Sharkoon/Inleiding.jpg[/img][/anchor] ...
Muizen

Sharkoon Light² S review

[anchor=Boven][/anchor] [img]https://www.rooieduvel.nl/reviews/Sharkoon/Light2s/Pics/IMG_9906.JPG[/img] [list] [*] [jump=Inleiding]Inleiding[/jump] [*] [jump=Specificaties]Specificaties[/jump] [*] [jump=Unboxing]Unboxing[/jump] [*] [jump=Software]Software[/jump] [*] [jump=Ervaring]Ervaring[/jump] [*] [jump=Conclusie]Conclusie[/jump] ...